VIDEO ”Mihai, Ștefan, Corvine”! De ce este cu adevărat UNICĂ echipa Corvinul Hunedoara, calificată în finala Cupei României

Corvinul Hunedoara Finala Cupei Romaniei Florin Maxim Cupa Romaniei
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 Aprilie 2024, 12:09
Data actualizarii: Joi 18 Aprilie 2024, 12:17

Formația antrenată de Florin Maxim a eliminat-o în semifinale pe FC Voluntari, scor 3-1.

Corvinul Hunedoara, nou-promovată în Liga 2 și fără drept de promovare în Superligă, a învins-o miercuri seara pe FC Voluntari cu scorul de 3-1 și s-a calificat astfel în finala Cupei României.

Dincolo de performanța în sine a unei echipe de divizie secundă care a ajuns să lupte pentru trofeul Cupei României, ce o face pe Corvinul Hunedoara cu adevărat unică este faptul că, în acest moment, trupa lui Florin Maxim are în lot numai fotbaliști români!

Stranierii de la începutul sezonului (brazilianul Elton da Silva și estonianul Ilja Antonov) au plecat între timp, iar cei trei juniori nigerieni aduși în iarnă de agentul Bogdan Apostu nu se află momentan în lotul folosit de antrenorul Florin Maxim.

Florin Maxim, declarație războinică după calificarea în finala Cupei României

”Am muncit pentru a atinge acest obiectiv. Pentru unii poate a fost nerealist. Nu a fost simplu. Băieții au depus un efort fantastic. A fost un consum mare mental. Băieții își dădeau seama în ce moment se află. Și-au atins obiectivele prin muncă.

Noi suntem o echipă care a promovat din Liga 3 în Liga 2. Ei sunt jucători legitimați la FC Voluntari. Să dea Dumnezeu să marcăm și în finală. În fotbal se poate întâmpla orice. Nu s-a mai ținut cont la noi de fundaș lateral.

Ne-am meritat locul în finală. Mai avem o lună. E important pentru mine și pentru jucători. Mai avem de jucat într-o finală. Finalele nu se joacă, se câștigă!”, a spus antrenorul Florin Maxim.

Corvinul Hunedoara are asigurată suma de 133.000 de euro

Până la finala care se va disputa pe 15 mai pe stadionul Municipal din Sibiu, cert este că cei de la Corvinul Hunedoara au impresionat în acest sezon din Cupa României și au reușit să își treacă în cont o sumă importantă.

Pentru victoriile obținute până în acest moment, hunedorenii au garantat un câștig de nu mai puțin de 133.000 de euro. 

Dacă vor reuși să câștige și finala Cupei României, suma încasată se va mări până la 363.000 de euro.

Rezultatele obținute de Corvinul Hunedoara în Cupa României

Jiul Petroșani – Corvinul Hunedoara 1-4 (turul trei al calificărilor)

Corvinul Hunedoara – FK Csikszereda 4-2 (play-off)

Corvinul Hunedoara – Chindia Târgoviște 2-0 (grupe)

Corvinul Hunedoara – Sepsi Sfântu Gheorghe 1-0 (grupe)

Progresul Pecica – Corvinul Hunedoara 0-6 (grupe)

Corvinul Hunedoara – CFR Cluj 4-0 (sferturi de finală)

Corvinul Hunedoara – FC Voluntari 3-1 (semifinală)

România trimite în Europa League fie o echipă din play-out, fie pe Corvinul

După eliminarea lui FC Voluntari (fără licență de cupe europene) din competiție, echipele din play-off nu mai pot spera la locul de Europa League pentru câștigătoarea Cupei României. 

Atât Corvinul Hunedoara, cât și Oțelul Galați sau Universitatea Cluj, dețin licența pentru a juca în cupele europene în următorul sezon.

Practic, câștigătoarea Cupei României va avea parte de cel mai ușor traseu dintre echipele românești în cupele europene în următorul sezon. 

Trofeul asigură locul în turul trei preliminar al Europa League, iar echipa respectivă va trebui să treacă de un singur adversar pentru a avea asigurat cel puțin locul în grupele UEFA Conference League.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!