FINALE INCREDIBILE: Rapid-Venus din 1940 s-a jucat de 3 ori!

Vineri 12 Iunie 2009, 19:50

SPORT.RO SI WWW.SPORT.RO continua povestea celor mai incredibile finale ale Cupei Romaniei. Rapid - Venus din 1940 a avut nevoie de trei rejucari ca sa se stabileasca o castigatoare. Rapid a castigat pana la urma cu ... 10-9 la general.

Toata Romania vede Romania in direct la PRO TV! Sambata, 23 martie, 19:00, Suedia - Romania! Marti, 26 martie, 21:45, Romania - Feroe!

Pe Instagram Sport.ro ai cele mai tari imagini din sport!

Instaleaza aplicatia SPORT.RO pentru Android si iOS. Ai stirile momentului si livescore din toate campionatele!

Romania se pregatea la inceputul anilor 40 de un al doilea razboi mondial - fotbalul era in plan secund. Totusi, finala Cupei Romaniei din anul 1940 a avut parte de trei rejucari ca sa se stabileasca o castigatoare.

Dupa trei egaluri in primele trei meciuri, Rapidul a invins cu 2-1 si a iesit castigatoare. A fost finala in care Rapid a fost amenintata cu inchisoarea ca sa piarda finala - Venus a fost una dintre cele mai iubite echipa ale anilor 30-40. Venus a avut un sustinator mare in persoana prefectului de Bucuresti, Marinescu.

Cupa Romaniei din anul 1940 a fost a patra castigata de Rapid. Venus Bucuresti era la prima finala de Cupa a Romaniei si dispunea la acea vreme de una dintre cele mai moderne baze din tara - presedintele sau a vandut o padurea ca sa faca primul teren gazonat din Romania.

BRAT