FCSB Adrian Cojocaru Cupa Romaniei FC Botosani Mihai Stoica Cupa Romaniei

FCSB renunță la încă un obiectiv: "Vom trimite echipa a treia!"

FCSB a anunțat că va trimite "echipa a treia" la meciul cu FC Botoșani, din grupele Cupei României, chiar dacă vicecampioana României are în continure șanse la calificare.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 20:39
Data actualizarii: Luni 14 Noiembrie 2022, 20:43

Mihai Stoica, managerul general al celor de la FCSB, spune că bucureștenii au luat această decizie drept un răspuns la arbitrajul din partida cu UTA Arad (2-2), din prima etapă a grupelor Cupei României.

Mihai Stoica: "Vom trimite echipa a treia la meciul cu FC Botoșani din Cupa României"

La meciul disputat pe 19 octombrie, la Arad, UTA și FCSB au remizat, scor 2-2. În ultimele 15 minute ale meciului, arbitrul Adrian Cojocaru a eliminat trei jucători din tabăra bucureștenilor, pe Rachid Bouhenna, Risto Radunovic și Octavian Popescu, iar gazdele au egalat în minutul 90+6.

FCSB o va înfrunta pe FC Botoșani în jurul datei de 7 decembrie, iar o victorie cumulată cu un rezultat favorabil în duelul CS Mioveni - UTA Arad ar aduce calificarea pentru bucureșteni. Totuși, Mihai Stoica spune că FCSB sa va trimite pe teren "echipa a treia".

"Vom trata Cupa așa cum merită situația creată exclusiv de arbitrul Cojocaru. Dacă noi băteam la Arad, se schimbau datele problemei. N-a vrut Cojocaru, așa că vom merge la Botoșani cu echipa a treia. Suferă și cei care îi permit lui Cojocaru să facă așa ceva, să nu fie delegat o etapă, iar după să fie VAR, VAR și derby Rapid - Craiova.

Așa ceva este foarte greu de acceptat. Un arbitru care face asemenea greșeli inteționate e tratat cu atât de mare... sunt ignorate greșelile făcute. Nu e primul meci în care ne dezavantajează. Pe 1 decembrie jucăm la Botoșani în campionat, pe 4 sau 5 vom juca la Mioveni în campionat, apoi iar la Botoșani. Nu, e mult mai bine așa (n.r - să renunțe la Cupa României", a spus Mihai Stoica, la Orange Sport.

Cum se poate califica FCSB în sferturile Cupei României

După primele două runde din grupa B, FCSB are doar două puncte în urma remizelor cu UTA Arad (2-2) și Oțelul Galați (0-0). Bucureștenii ocupă locul 4, iar în ultima rundă vor întâlni FC Botoșani, în deplasare.

Diferența dintre FCSB și primele două locuri, care asigură calificarea în sferturile Cupei României, este acum de patru (CS Mioveni), respectiv două puncte (UTA Arad).

Astfel, FCSB păstrează șanse doar pentru locul secund, însă vicecampioana trebuie să învingă în ultima rundă FC Botoșani, iar UTA Arad să nu câștige meciul contra liderului CS Mioveni.

În cazul în care FCSB va învinge FC Botoșani, iar CS Mioveni și UTA vor remiza, bucureștenii și arădenii vor fi la egalitate de puncte (5), iar departajarea se va face la golaveraj, capitol la care FCSB (0) stă acum mai rău decât UTA (+2).

Clasament grupa B Cupa României

  • 1. CS Mioveni - 6p (golaveraj 2-0)
  • 2. UTA Arad - 4p (5-3)
  • 3. FC Botoșani - 3p (1-1)
  • 4. FCSB - 2p (2-2)
  • 5. Oțelul Galați - 1p (0-1)
  • 6. Gloria Buzău - 0p (1-4)

Meciuri rămase de disputat

  • FC Botoșani - FCSB
  • CS Mioveni - UTA Arad
  • Oțelul Galați - Gloria Buzău
Modifică setările cookies