Cupa Romaniei

Cupa României, într-o nouă formă! Cum ar urma să arate competiția ”surprizelor”

FRF vrea să modifice formatul Cupei României.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 07:59
Data actualizarii: Miercuri 08 Decembrie 2021, 08:30

Răzvan Burleanu consideră că actualul format al competiției nu este atractiv, astfel că se ia în considerare schimbarea actualului format. FRF colaborează cu o companie din Olanda, care a lucrat la formatul EURO 2016, dar și la viitorul format al UCL, pentru a modifica competiția.

Federația vrea un sistem de grupe, astfel încât echipele mici să aibe parte de meciuri puternice, cu echipe din prima ligă.

Această structură optimizată a Cupei României își propune să aducă mai mulți spectatori pe stadioane, o creștere a audiențelor tv, a veniturilor din sponsorizări și un nivel de joc mai bun. Un obiectiv este și acela ca noul sistem să răspundă mai bine modificărilor din calendarul național și internațional.

În urma colectării de date, care va continua și în următoarele zile prin întâlniri cu deținătorii drepturilor TV, cu reprezentanți ai cluburilor din Liga 1, Liga 2, Liga 3, AJF, AFAN, cu sponsori și suporteri, va rezulta un nou format al competiției”, a fost anunțul FRF, conform Prosport.

Modifică setările cookies