"Rojo si fratii lui!" Mihai Mironica, despre calificarea chinuitor de frumoasa a Argentinei si "Cruyff" de la Cupa Mondiala din 2018

Mihai Mironica Argentina Cupa Mondiala 2018 Luka Modric Marcos Rojo Cupa Mondiala 2018 Argentina, calificare dramatica in optimi
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Iunie 2018, 23:31
Data actualizarii: Miercuri 27 Iunie 2018, 08:46

Argentina a reusit sa se califice dramatic in optimile Cupei Mondiale.

Autor: Mihai Mironica

Astfel de povesti raman in memorie, in istorie, precum aceasta calificare a Argentinei, chinuitor de frumoasa in comparatie cu cea meschin de economicoasa a Frantei si care va fi deja uitata inclusiv la Paris in decurs de un an. In ziua in care Franta a jucat in cel mai cinic meci de la Mondial, cel cu Danemarca, “Ar gen ti na” l-a castigat pe cel mai emotionant. Cele doua superputeri se vor infrunta intr-o optime in care imperfectiunile de geniu sud-american vor da piept cu aroganta franceza altoita cu fibra africana.

  • Argentina, calificare dramatica in optimi

Aceasta epopee a Renasterii argentiniene, “Rojo si fratii lui”, intitulata asa dupa tabloul in care fundasul ii cara in spate pe Messi si ceilalti la bucuria golului izbavitor, va ramane un clasic peren precum “Rocco si fratii lui”, capodopera cu Alain Delon pe afis. Azi chiar si Delon a fost argentinian dupa o zi in care Argentina a scris cel mai frumos scenariu de la acest Mondial in timp ce Franta a jucat intr-un meci de inchis la Bastilia.

Mascherano si-a ascuns neputinta sub o dara de sange pe care nici arbitrul Cakir n-a dorit-o stearsa de pe fata argentinianului pentru efectul dramatic. Messi si-a ascuns oboseala celor 31 de ani dupa o zvacnire ca la 25 cand a plutit cu doua preluari consecutive in aer demne de Air Jordan la faza primului gol. Argentina si-a ascuns incredibila mediocritate a lui Pavon, Perez, Meza, Mascherano, chiar Higuain si Di Maria in spatele acestui neverosimil voleu cu dreptul al stangaciului fundas Rojo. A fost ca-n clasicele politiste in care ucigasul este personajul cel mai putin banuit.

Argentina a furat prim-planul cu prabusirea fericita a lui Messi, cu incantatiile halucinogene ale lui Maradona, cu fuga descatusata a lui Sampaoli, cu sangele lasat melodramatic pe fata lui Macherano. Undeva, in fundal, se zareste insa si performanta exceptionala a Croatiei, care, cu 9 titulari noi fata de triumful cu Argentina, rapune aceasta ceata a lui Jon Snow, nationala Islandei. Croatia a ucis Grupa Mortii, Modric vrea sa fie un Cruyff al acestei Cupe Mondiale, a intrat titular si in acest meci, iar urmasii lui Suker si Boban sunt hotarati sa atenteze la integritatea lui G8, grupul celor 8 superputeri care au cucerit Zeita trofeelor.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!