Cum este fabricat trofeul de la Campionatul Mondial! Unde se confectioneaza cupa pe care o primeste nationala invingatoare | VIDEO

Cupa Mondiala 2018 Campionatul Mondial 2018 fabricare Italia Trofeu Cupa Mondiala Cupa Mondiala 2018 Cum este fabricat trofeul de la Campionatul Mondial! Unde se confectioneaza cupa pe care o primeste nationala invingatoare
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Iunie 2018, 13:36
Data actualizarii: Marti 19 Iunie 2018, 13:40

Cu toate ca Italia a ratat calificarea la Campionatul Mondial din Rusia pentru prima data in 60 de ani, trofeul Cupei Mondiale a ajuns intr-un mic orasel din apropiere de Milano. 

In Paderno Dugnano exista o fabrica ai carei pereti sunt colorati in roz, iar acesta este locul unde este facut trofeul pe care-l primeste campioana mondiala. 

Trofeul original, facut din aur, se afla in proprietatea FIFA si este rar expus. Designul acestuia a fost realizat in 1970 de artistul Silvio Gazzania, care a castigat concursul international pentru alegerea unul nou trofeu al Cupei Mondiale. 

La fiecare patru ani, insa, copia fidela a trofeului, care este ridicat la finalul Campionatului Mondial de echipa castigatoare, este realizata cu minutiozitate in fabrica GDE Bertoni din Paderno Dugnano. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!