Se intampla in Romania | Primul trofeu al Cupei Ligii, scos la vanzare pe un site de anunturi: "Vand Cupa Ligii ORIGINALA". Cine e proprietarul si cati bani cere

Autor: Sport.ro
Joi 07 Ianuarie 2016, 17:45

	Se intampla in Romania | Primul trofeu al Cupei Ligii, scos la vanzare pe un site de anunturi: "Vand Cupa Ligii ORIGINALA". Cine e proprietarul si cati bani cere

Istoria fotbalului romanesc se vinde pe un site de anunturi. Din cauza situatiei financiare dezastruoase, clubul care a castigat primul trofeu al Cupei Ligii, isi vinde singura cupa din vitrina.

Primul trofeu al Cupei Ligii, editia 1998, a ajuns pe un site de anunturi. Putin peste trei mii de euro valoreaza cupa castigata de FCM Bacau in urma cu 18 ani.

Din cauza situatiei financiare dezastruoase si a datoriilor acumulate, clubul FCM Bacaru, al carei formatie de seniori a fost desfiinata in 2014, dupa ce jucase ultimul meci oficial in 2012, pe vremea cand activa in Liga a II-a, a decis sa scoata la vanzare singurul trofeu castigat vreodata.

Bacauanii au postat un anunt pe un site de specialitate, sperand sa obtina suma de 3.350 euro in schimbul trofeului castigat in 1998, intr-o finala disputata impotriva Universitatii Cluj.

"Vand CUPA Ligii originala, editia 1998, trofeu castigat de FCM Bacau in urma finalei castigate cu 3-2 in fata echipei U Cluj. Cel mai important trofeu castigat de fotbalul bacauan", se arata in anuntul postat pe internet, inainte ca acesta sa devina inactiv.

FCM Bacau a castigat primul trofeu al Cupei Ligii pe 28 mai 1998, intr-o finala cu U Cluj, disputat pe stadionul Rocar din Bucuresti.

Ulterior, in 2000, Gloria Bistrita a castigat si ea trofeul dupa ce a invins chiar FCM Bacau pe stadionul Cotroceni (2-2 in timpul regulamentar, 3-1 dupa loviturile de departajare).

Cupa Ligii s-a reluat 14 ani mai tarziu, in sezonul 2014/15, fiind castigata de Steaua.

De-a lungul vremii, FCM Bacau i-a lansat pe Catalin Cursaru, Cristian Ciocoiu, Florin Lovin, Eugen Baciu, Dorin Goian ori Andrei Cristea.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Ce spun autoritățile române despre pașaportul de vaccinare. Ce beneficii vor avea persoanele vaccinate
BRAT

Modifică setările cookies