Osasuna TAS UEFA Conference League

Victorie pentru Osasuna la TAS! Spaniolii au reușit să întoarcă decizia UEFA

Osasuna a câştigat un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi va putea juca în noul sezon în Europa Conference League, a anunţat marţi clubul din La Liga, citat de Reuters.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Iulie 2023, 22:21
Data actualizarii: Marti 25 Iulie 2023, 22:35

Osasuna a fost exclusă din competiţie de UEFA la începutul lunii iulie din cauza unui scandal al meciurilor trucate din urmă cu un deceniu.

Osasuna a câștigat la TAS și va putea juca în Conference League

Regulile UEFA prevăd că orice echipă implicată în aranjarea unor meciuri începând din aprilie 2007 poate fi exclusă de la următoarea competiţie europeană la care se califică. Osasuna nu s-a mai calificat într-o cupă europeană din sezonul 2006-2007.

"Având în vedere noile dovezi furnizate de club... UEFA a ajuns la concluzia că Osasuna a fost o victimă a evenimentelor petrecute în urmă cu aproape un deceniu şi a apreciat iniţiativa dusă de instituţie de a le clarifica.

Prin urmare, UEFA consideră Osasuna aptă să participe la această ediţie a competiţiei europene", a indicat gruparea din oraşul Pamplona într-un comunicat.

Osasuna, care a încheiat pe locul 7 ultima ediţie a campionatului Spaniei, va putea fi prezentă la tragerea la sorţi a play-off-ului Europa Conference League pe 7 august. Meciurile vor avea loc pe 24 şi 31 august, iar câştigătoarele dublelor manşe vor accede în grupele competiţiei.

Osasuna a precizat că UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva sa pentru că s-a adresat justiţiei obişnuite, ceea ce nu va împiedica participarea echipei la competiţie. Clubul a adăugat că "va accepta sancţiunea impusă de UEFA, împotriva căreia nu va face apel".

Agerpres

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!