VIDEO EXCLUSIV Dan Petrescu a spus tot după calificarea lui CFR Cluj: "Multă lume e supărată acum, sunt convins! De șase ani suntem doar noi"

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 22:25
Data actualizarii: Joi 03 Noiembrie 2022, 22:29

CFR Cluj s-a calificat în 16-imile Conference League, după ce a încheiat pe locul secund grupa G, din care au mai făcut parte Sivasspor, Slavia Praga și FC Ballkani.

Obligată să câștige pentru a-și asigura calificarea, CFR Cluj și-a îndeplinit obiectivul: victorie cu 1-0 contra lui FC Ballkani grație golului reușit de Nana Boateng în minutul 17. Trupa lui Dan Petrescu a terminat grupa cu 10 puncte, pe locul secund, la o lungime în spatele liderului Sivasspor, dar peste Slavia Praga (8p) și FC Ballkani (4p).

Dan Petrescu, după calificarea lui CFR Cluj: "Nu mă așteptam să facem 10 puncte"

După meciul care i-a asigurat calificarea lui CFR Cluj, Dan Petrescu și-a felicitat jucătorii și a recunoscut că a trăit cu mari emoții meciul cu Ballkani.

De asemenea, Petrescu a trimis noi săgeți către celelalte echipe cu pretenții din Liga 1 care nu reușesc să obțină performanțe în competițiile europene. Antrenorul lui CFR Cluj este convins că "mulți sunt supărați" după calificarea formației sale.

"Cred că e cea mai importantă victorie a sezonului. Nu mă așteptam să facem 10 puncte când a început grupa. Când am văzut Sivasspor și Slavia, nu mă gândeam că vom face 10 puncte. Mă gândeam cu Ballkani să facem mai multe, dar cele șase cu Slavia ne-au calificat, cu toate că cel mai greu a fost cel de azi, mai ales că la 1-0 am ratat două penalty-uri la aceeași fază. Veneam după două meciuri în care totul a fost împotriva noastră: penalty-uri inventate, goluri din ofsaid, goluri anulate nouă. Mă gândeam ce mai urmează, zic să vezi că dă Slavia gol în minutul și luăm și noi. Le-am zis băieților înainte de meci că au demonstrat că merită să fie în Europa, au jucat deja 13 meciuri, un efort extraordinar, dar, dacă nu vor câștiga azi, va fi degeaba. 

Îmi pare bine pentru grup, s-a format un grup bun, cu jucători veniți de curând. Iată că au dus o echipă din România în primăvara europeană. Speram să fie mai multe echipe, dar nu prea văd în viitor alte echipe sau alți antrenori. Cred că tot CFR va fi în viitor. Nu prea văd altele. În ultimii șase ani a fost doar CFR. Alte echipe nici nu știu pe unde au fost. În același timp, noi suntem cei mai criticați, antrenorii și jucătorii, pe nedrept.

Nu le-am închis gura. Doar până la prima înfrângere. Multă lume e supărată acum, sunt convins. N-are rost să mai fac polemici, cel mai important e că CFR a mers în primăvară, am făcut 10 puncte, ceva incredibil, și am lăsat Slavia acasă.

E bine pentru club și din punct de vedere financiar, mă bucur foarte mult și pentru fani. O victorie mare pentru toată lumea.

Panin era lângă mine și îmi spunea scorul de la Slavia, i-am spus să mă lase în pace, că nu voiam să știu.

Braun a făcut un meci bun și toată apărarea a făcut un meci bun. În afară de un șut scos de Simone, nu țin minte de multe ocazii, dar pe final se putea întâmpla orice.

Mă bucură orice victorie. E clar că nu-mi place să luăm gol. Eroul grupei? Echipa, toți jucătorii. Mai sunt unii care au plecat, și ei ne-au ajutat. Trebuie să le mulțumim și lor, toți au reușit să stea", a spus Dan Petrescu, pentru PRO TV.

VIDEO Golul lui Nana Boateng din CFR Cluj - FC Ballkani 1-0

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!