Silkeborg Conference League Costel Galca Danemarca FCSB Conference League

EXCLUSIV Costel Gâlcă prefațează Silkeborg - FCSB: "Terenul ne va pune probleme! FCSB are lot numeros, dar nu atât de valoros"

Costel Gâlcă (50 de ani), fostul antrenor al lui FCSB, a lucrat în Danemarca timp de mai bine de doi ani și a prefațat duelul din grupele Conference League dintre Silkeborg și vicecampioana României, transmis ÎN DIRECT de Pro Arena și VOYO, joi, de la 19:45.

Alexandru Stănilă
Data publicarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 14:00
Data actualizarii: Miercuri 05 Octombrie 2022, 15:32

Gâlcă l-a înfruntat pe Kent Nielsen (60 de ani), actualul antrenor al lui Silkeborg, la dubla dintre FCSB și Aalborg, din grupele Europa League, sezonul 2014/2015. Bucureștenii câștigau atunci la scor meciul de pe Arena Națională, 6-0, însă pierdeau partida din Danemarca, 0-1.

Costel Gâlcă: "Terenul lui Silkeborg le va face probleme celor de la FCSB. Danezii au o echipă lucrată"

În perioada petrecută la Vejle Boldklub (martie 2019 - iunie 2021), fostul internațional a înfruntat-o pe Silkeborg doar în meciurile amicale, cele două echipe fiind în eșaloane diferite pe parcursul mandatului său. Într-un interviu acordat pentru Sport.ro, Costel Gâlcă face o scurtă analiză a jocului practicat de Silkeborg și evidențiază problema de care se poate lovi FCSB în Danemarca.

"Silkeborg este o echipă dinamică, are un antrenor foarte bun, Kent Nielsen. Am jucat cu Steaua (n.r - FCSB) contra lui când era la Aalborg, e un antrenor care a construit această echipă dinamică, cu un teren sintetic de foarte bună calitate, foarte rapid. E o echipă foarte bună pe tranziție. 

Cu siguranță, terenul le va face probleme celor de la FCSB, e un teren foarte rapid. Silkeborg are o poziționare foarte bună, e o echipă lucrată, cu un antrenor care e de trei ani la ei", a spus Costel Gâlcă, pentru Sport.ro.

La duelul din Danemarca, FCSB nu se va baza pe Florinel Coman, Darius Olaru, Joonas Tamm, Malcom Edjouma, Risto Radunovic, Andrei Cordea și Andrea Compagno, toți odihniți pentru meciurile din campionat, acolo unde vicecampioana ocupă un dezamăgitor loc 13. La baza de pregătire de la Berceni au mai rămas Boban Nikolov și Billel Omrani, care au fost transferați recent și nu au fost trecuți pe lista UEFA.

"E normal. Nu au început bun în campionat. Sunt mulți jucători noi, durează până se acomodează. Încă nu au omogenitate în echipă și e ceva normal. Cred că vor avea un meci foarte greu cu Silkeborg. 

Chiar dacă danezii sunt pe ultimul loc, eu zic că e o echipă bună, care produce fotbal și este periculoasă dacă îi lași spații. Eu sper să câștige FCSB, dar va fi foarte greu pentru că Silkeborg e o echipă destul de bună fizic, tehnic și ca idee de joc", a mai spus Gâlcă.

Costel Gâlcă: "FCSB avea un lot mai valoros când a început campionatul decât acum"

Chiar dacă FCSB se află acum la șapte puncte distanță de ultimul loc de play-off, antrenorul care a cucerit tripla alături de bucureșteni în sezonul 2014/2015 se așteaptă ca echipa lui Nicolae Dică să fie în primele șase la finalul sezonului regulat.

"Nu știu care e cauza pentru rezultatele din campionat ale lui FCSB. Au venit mulți jucători noi. Trebuie să se adapteze la stilul de joc și au nevoie de timp. Atât antrenorul, cât și ei. 

În fotbal e posibil orice, dar sper și cred că vor intra în play-off. Au un lot numeros, dar nu cred că atât de valoros. Din punctul meu de vedere, aveau un lot mai valoros când a început campionatul decât acum", a încheiat Costel Gâlcă.

  • 3 trofee a câștigat Costel Gâlcă alături de FCSB în singurul sezon în care a antrenat echipa, 2014/2015: titlul, Cupa României și Cupa Ligii
  • 58 de meciuri a strâns Gâlcă pe banca lui FCSB, înregistrând 37 de victorii, 8 remize și 13 înfrângeri
  • 7 puncte a obținut FCSB în grupa de Europa League din sezonul 2014/2015, când adversare erau Dinamo Kiev, Aalborg și Rio Ave. Trupa lui Gâlcă încheia pe locul 3.
Modifică setările cookies