Byron Castillo Chile Ecuador Peru TAS CM 2022

TAS a dat verdictul în cazul Ecuadorului, după ce Peru și Chile au cerut excluderea de la Cupa Mondială

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a decis, marţi, că Ecuador poate participa la Cupa Mondială din acest an, însă federaţia a fost sancţionată pentru folosirea unui document care conţinea informaţii false.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 21:50
Data actualizarii: Marti 08 Noiembrie 2022, 21:50

În septembrie, federaţiile din Chile şi Peru au depus apel la TAS pentru excluderea Ecuadorului de la Cupa Mondială din Qatar, cazul fiind referitor la eligibilitatea jucătorului Byron David Castillo Seguro pentru preliminariile CM în septembrie 2021 şi martie 2022.

TAS: Ecuador poate participa la Cupa Mondială

La 15 septembrie, Comisia de Recurs a FIFA a respins apelurile depuse de Chile şi Peru cu privire la acest caz. Într-o amplă investigaţie, Daily Mail a dezvăluit că Byron Castillo, care a jucat opt meciuri de calificare, ar fi de fapt columbian şi s-a născut în 1995 şi nu în 1998. În înregistrări, el ar recunoaşte că a folosit un paşaport fals şi a obţinut o identitate falsă datorită unui intermediar, iar federaţia ecuadoriană ar fi acoperit această înşelăciune.

Chile a susţinut că Byron Castillo s-a născut în Tumaco (Columbia), şi-a falsificat documentele pentru a dovedi că este originar din Playas (Ecuador) şi a obţine astfel cetăţenia ecuadoriană, care a fost pusă sub semnul întrebării de când a intrat în vederea echipelor naţionale de tineret ale Ecuadorului. În 2017, chiar federaţia ecuadoriană l-a scos pe Castillo din lotul pentru un turneu sud-american Under 20 din cauza îndoielilor legate de naţionalitatea sa. 

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a menţinut parţial apelul celor două federaţii.

Ecuador, sancționată în următoarele preliminarii

Forul fotbalistic ecuadorian a fost găsit vinovat de folosirea unui document care conţinea informaţii false. Drept urmare, ecuadorienilor li se vor retrage trei puncte în următoarele preliminarii pentru CM şi federaţia trebuie să plătească o amendă de 100.000 de franci elveţieni.

În ceea ce priveşte eligibilitatea lui Byron Castillo, TAS a decis că jucătorul a fost eligibil să joace pentru Ecuador.

Sancţiunea primită de federaţie a venit pentru că deşi paşaportul jucătorului era adevărat, unele informaţii din acesta erau false, mai exact data şi locul naşterii.

Ecuador va juca la Cupa Mondială în grupa A, cu Senegal, Olanda şi gazda Qatar.

News.ro

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!