Eduardo Camavinga Campionatul Mondial 2022 Campionatul Mondial Qatar 2022 Franta L Equipe CM 2022

Starul lui Real Madrid, în pericol să rateze Campionatul Mondial! Anunțul făcut de L'Equipe după Danemarca - Franța 2-0

Didier Deschamps a fost nemulțumit de randamentul pe care l-a dat jucătorul lui Real Madrid, în Danemarca - Franța 0-2.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Septembrie 2022, 14:00
Data actualizarii: Luni 26 Septembrie 2022, 14:03

Franța a terminat pe poziția a treia în grupa din Liga Națiunilor, în saptele Croației și Danemarcei, cu doar 5 puncte acumulate în 6 meciuri. 

Eduardo Camavinga a rezistat doar 45 de minute cu Danemarca

În ultimul meci, 0-2 cu Danemarca, Didier Deschamps (53 ani) a mizat pe cuplul de mijlocași centrali de la Real Madrid: Eduardo Camavinga (19 ani) și Aurélien Tchouaméni (22 ani). Doar că la pauză, când Franța era deja condusă cu 0-2, tehnicianul l-a înlocuit pe Camavinga cu Youssouf Fofana (23 ani). 

L'Équipe susține că schimbarea nu a fost făcută din cauza problemelor medicale, ci că Didier Deschamps a fost nemulțumit de modul în care mijlocașul a pierdut mingea, fiind dominat de Christian Eriksen (30 ani). 

„A făcut niște lucruri pe care nu vreau să le mai văd, el știe”, a adăugat selecționerul „cocoșilor galici” când a fost întrebat de Eduardo Camavinga.

De altfel, jurnaliștii francezi precizează că șansele ca jucătorul lui Real Madrid să prindă lotul final pentru Campionatul Mondial din Qatar s-au diminuat drastic. În cazul în care Paul Pogba (29 ani) se va reface miraculos după accidentarea suferită în vară, acesta va fi preferat de către selecționer. Totodată, Adrien Rabiot (27 ani) stă și el la pândă pentru a prinde echipa pentru turneul final din Qatar. 

Discursul lui Didier Deschamps, după Danemarca - Franța 0-2 

„Nu cred că punem să-l numim un naufragiu. Pur şi simplu pentru că am avut multe ocazii. În această seară este vorba despre a fi în contact cu realitatea şi cu ceea ce ne va aştepta peste două luni (n.r. – la Campionatul Mondial din Qatar).

Avem o echipă tânără, care nu are încă, în cea mai mare parte, experienţă la nivel înalt. Faptul că jucătorii au calitate nu este suficient. Ei nu au experienţă internaţională, dar timpul de joc de care beneficiază trebuie folosit pentru asta”, a declarat Deschamps după meciul de la Copenhaga.

Modifică setările cookies