Spania Brazilia Cupa Mondiala Germania Luis Enrique CM 2022

Se va feri Spania să câștige grupa? "E pericol dacă terminăm pe primul loc!"

Spania a remizat contra Germaniei, scor 1-1, iar naționala condusă de Luis Enrique a rămas, cel puțin pentru moment, pe primul loc în grupa E de la Cupa Mondială.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 10:05
Data actualizarii: Luni 28 Noiembrie 2022, 10:02

Deși are patru puncte în două meciuri și un golaveraj impresionant, Spania nu este calificată matematic. "Furia Roja" trebuie să obțină măcar o remiză contra Japoniei în ultimul meci, joi, pentru a fi sigură că prinde biletele pentru optimi.

Marca: "Brazilia, pericolul care așteaptă Spania dacă va câștiga grupa"

Totuși, jurnaliștii spanioli de la Marca avertizeză despre "pericolul pe care o așteaptă pe Spania în cazul în care va câștiga grupa", ibericii făcând referire la posibilul adversar din sferturi.

În cazul în care va câștiga grupa E, Spania va da în optimi peste locul secund din grupa F, poziție pe care se află acum Maroc. Pericolul, așa cum scrie Marca, ar apărea abia în sferturi, unde ibericii ar putea da peste Brazilia, în cazul în care și Selecao își câștigă grupa și trece de prima fază eliminatorie.

Totuși, Luis Enrique a dat asigurări că nu are în minte nicio strategie prin care să evite clasarea pe primul loc: "Vom merge să câștigăm cu Japonia!", a spus selecționerul.

Posibil duel Spania - Portugalia în sferturi, dacă trupa lui Luis Enrique termină pe locul secund

În cazul în care termina pe locul secund, Spania va înfrunta în optimi câștigătoarea grupei F, acolo unde lider este acum Croația. Dacă traseul s-ar respecta, iar ibericii s-ar impune, în sferturi s-ar prefigura un duel cu Portugalia.

Totuși, așa cum spaniolii subliniază: "Toate aceste calcule vor fi inutile în momentul în care una dintre favorite nu obține rezultatele așteptate".

"Mi-a cerut să învingem Japonia!". Dani Carvajal, dezvăluiri după meciul cu Germania

"Aş spune că este o remiză destul de corectă. La nivel de joc, cele două echipe au propus idei. Prima repriză a fost foarte strânsă. Iar pe urmă, nemţii s-au văzut eliminaţi când am trecut noi în faţa lor. Aşa că au riscat mai mult, au făcut schimbări şi au pus mai mulţi oameni în atac. Ceea ce ne-a complicat lucrurile. Trebuie să corectăm greşelile făcute astăzi şi să câştigăm împotriva Japoniei.

Rüdiger mi-a cerut să câştig împotriva Japoniei (Germania depinde de rezultatul Spaniei pentru a se califica). Dar nimeni nu se îndoieşte că vom câştiga acest meci, vrem să terminăm primul şi să câştigăm toate meciurile şi vom face totul pentru asta", a spus Carvajal, potrivit News.ro.

Clasament grupa E după două etape

  • 1. Spania - 4p
  • 2. Japonia - 3p
  • 3. Costa Rica - 3p
  • 4. Germania - 1p

Ce meciuri se mai joacă

  • joi, 21:00: Japonia - Spania
  • joi, 21:00: Germania - Costa Rica
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!