Sergio Ramos Cupa Mondiala Luis Enrique Spania CM 2022

Reacția lui Sergio Ramos, după ce selecționerul Spaniei a decis lista preliminară pentru Cupa Mondială

Sergio Ramos (36 de ani), liderul all-time al Spaniei la capitolul selecțiilor, visează să joace la Cupa Mondială din Qatar, chiar dacă nu a mai fost convocat din martie 2021.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 01 Noiembrie 2022, 22:09
Data actualizarii: Marti 01 Noiembrie 2022, 22:08

Măcinat de accidentări în sezonul trecut, fundașul lui Paris Saint-Germain a ratat doar două meciuri în actuala stagiune și spune că a revenit la cel mai înalt nivel, pregătit să îmbrace din nou tricoul naționalei Spaniei.

Sergio Ramos visează să joace la Cupa Mondială

Luis Enrique, selecționerul Spaniei, a stabilit deja lista preliminară pentru Cupa Mondială, formată din 55 de jucători iar Sergio Ramos este inclus. Totuși, veteranul recunoaște că trebuie să îl convingă pe antrenor că merită să fie și pe lista finală.

"Toată lumea știe ce înseamnă pentru mine să apăr culorile țării. După un sezon dificil cauzat de accidentări, mă simt din nou bine, joc și sunt disponibil. Încă sper să revin la echipa națională și visez la Cupa Mondială, dar trebuie să aștept, să continui să joc la cel mai bun nivel și să îl conving pe selecționer. Sper că voi avea șansa de a juca la o nouă Cupa Mondială.

Sunt momente diferite pe care ni le oferă viața. Sezonul trecut l-am uitat complet. Acum sunt dornic să câștig trofee și să fiu cel mai bun, așa cum am făcut toată cariera. În ziua în care voi avea cel mai mic indiciu că s-a terminat, voi rămâne acasă și mă voi bucura de viață alături de copiii mei, dar încă sunt de părere că mai am câțiva ani de jucat la cel mai înalt nivel. Trăiesc pentru acest sport și îl iubesc", a spus Sergio Ramos, citat de RMC Sport.

Sergio Ramos are 180 de meciuri și 23 de goluri la naționala Spaniei. Ultima sa prezență la prima reprezentativă datează din 31 martie 2021, când a fost introdus pe finalul unui meci cu Kosovo (3-1).

Dacă va fi inclus de Luis Enrique în lotul final pentru turneul final, Sergio Ramos va ajunge la a cincea Cupă Mondială din carieră, după edițiile din 2006, 2010, 2014 și 2018.

Alături de Spania, Sergio Ramos a cucerit Cupa Mondială din 2010 și două titluri europene, în 2008 și 2012.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!