Brazilia Cupa Mondiala din Qatar CM 2022

FOTO O familie din Brazilia, cu o malformație genetică, își susține țara într-un mod inedit la Cupa Mondială. Urmează tradiția din 2002  

O familie din Aaguas Claras, Brazilia, are un mod inedit de a-și susține țara la Cupa Mondială. Toți membrii suferă de o malformație genetică de care se folosesc încă din 2002, pentru a încuraja favorita să câștige al șaselea titlu la mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 08 Decembrie 2022, 21:38
Data actualizarii: Joi 08 Decembrie 2022, 21:45

Brazilia speră să aducă al șaselea titlu anul acesta la Cupa Mondială din Qatar, iar o familie din Brazilia are o tradiție încă din 2002 prin care își susține tara. Famila Silva este cunoscută în presa din Brazilia pentru malformația genetica de care suferă - toți membrii au șase degetele la mâini și picioare - "defect" care i-a ajutat să fie cunoscuți la nivel național.

După ce Luiz Felipe Scolari a câștigat pentru a cincea oară trofeul la Cupa Mondială din 2002, ce a avut loc în Coreea de Sud și Japonia, malformația familiei Silva a câștigat o simbolistică aparte.

La fiecare patru ani, membrii familiei se adună pentru a urmări Cupa Mondială în speranța că Brazilia va câștiga din nou titlul, iar ca o tradiție, familia numeroasă se fotografiază cu mâinile în aer, cu cele șase degete la vedere, făcând aluzie la cel de-al șaselea titlu.

Anul acesta, obiceiul continuă: "În 2022 nu va fi diferit. Am decis să adăugăm o altă tradiție, aceea de a pregăti mâncăruri tipice din țările  pe care echipa braziliană le va înfrunta la Cupa Mondială", a declarat Silvia Santos da Silva, în vârstă de 60 de ani, membră a familiei, potrivit Dailystar.

Aceasta a adăugat că prima persoana din familie care s-a născut cu această malformație, cunoscută sub numele de polidactilie, a fost bunica ei paternă. Însă din 2018, când a avut loc ultima Cupa Mondială, niciun membru al familiei nu s-a mai născut cu această condiție.

Sursă foto: Getty

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!