Nationala Mexicului Campionatul Mondial qatar 2022 CM 2022

Mexic ratează optimile Campionatului Mondial după 28 de ani. Cum a reacționat presa locală

Mexicanii au câștigat cu Arabia Saudită, scor 2-1, dar nu s-au calificat mai departe din cauza golaverajului.

Vali Andronescu
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 23:52
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2022, 23:51

Mexicul a avut o grupă grea cu Argentina, Polonia și Arabia Saudită. Cu europenii au făcut 0-0, pe asiatici i-au bătut 2-1, iar cu sud-americanii au pierdut 0-2, decisiv pentru eliminarea de la Campionatul Mondial organizat în Qatar.

În cazul în care argentinienii ar mai fi înscris un gol cu Polonia, iar Arabia Saudită nu ar fi înscris pe final, atunci Mexicul s-ar fi calificat în optimile de finală ale Mondialului. Dar, realitatea este alta, subliniată și de presa locală de peste ocean.

Reacții din presa mexicană

Sopitas: Mexic și-a riscat viața la Campionatul Mondial împotriva surprizei Arabia Saudită. Dar nu au avut nicio șansă. Victoria nu a fost singurul factor, din cauza jocului Polonia - Argentina, iar din cauza rezultatului de acolo (n.r. 0-2), victoria cu arabii nu a mai contat.

El Universal: Eșecul a culminat la golaveraj. Mexico a pierdut calificarea în fazele eliminatorii din 1994. Mexic a avut un gol mai puțin față de Polonia, cu care a fost la egalitate de puncte. Eliminarea a fost consumată, astfel.

Debate: Mexic bate Arabia Saudită, dar este eliminată de la Campionatul Mondial de la Qatar din 2022.

Diario: Cu două minute până la final, Arabia Saudită a înscris un gol care a încheiat speranțele Mexicului de a avansa în următoarea fază la Campionatul Mondial din Qatar 2022.

Excelsior: Chiar dacă au câștigat cu 2-1 împotriva Arabiei Saudite, Mexic și-a încheiat campania la Campioantul Mondial. Mexic a egalat ce s-a întâmplat la Campionatul Mondial din 1978, când a pierdut toate cele trei jocuri în prima fază.

Cum a arătat Grupa C la CM 2022

  1. Argentina - 6p (2 victorii, 0 egaluri, 1 înfrângere)
  2. Polonia - 4p (1 victorie, 1 egal, 1 înfrângere)
  3. Mexic - 4p (1 victorie, 1 egal, 1 înfrângere)
  4. Arabia Saudită - 3p (1 victorie, 0 egaluri, 2 înfrângeri)

Lotul Mexicului la CM 2022

  • Selecționer - Gerardo Martino

Portari - Guillermo Ochoa (Club America), Alfredo Talavera (FC Juarez), Rodolfo Cota (Club Leon)

Fundași - Jorge Sanchez (Ajax Amsterdam), Kevin Alvarez (Pachuca), Nestor Araujo (Club America), Jose Juan Vazquez (Club Tijuana), Hector Moreno (Monterrey), Cesar Montes (Monterrey), Gerardo Arteaga (Genk), Jesus Gallardo (Monterrey)

Mijlocași - Andres Guardado (Betis Sevilla), Hector Herrera (Houston Dynamo), Carlos Alberto Rodriguez (Cruz Azul), Erick Gutierrez (PSV Eindhoven), Luis Chavez (Pachuca), Edson Alvarez (Ajax Amsterdam), Orbelin Pineda (AEK Atena), Luis Romo (Monterrey)

Atacanți - Roberto Alvarado (Deportivo Guadajalara), Alexis Vega (Deportivo Guadalajara), Hirving Lozano (Napoli), Raul Jimenez (Wolverhampton), Uriel Antuna (Cruz Azul), Henry Martin (Club America), Rogelio Funes Mori (Monterrey)

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!