Anglia Cupa Mondiala FIFA Harry Kane lgbt CM 2022

Gestul pe care îl va face Anglia la Cupa Mondială, chiar dacă va fi amendată: "O vom plăti"

Naționala Angliei își va arăta susținerea față de comunitatea LGBT la Cupa Mondială din Qatar, în ciuda restricțiilor FIFA.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:40
Data actualizarii: Vineri 18 Noiembrie 2022, 16:49

De cele mai multe ori, FIFA interzice echipelor să adauge pe echipament sloganuri care nu sunt aprobate, forul mondial îndemnând naționalele că "nu trebuie să dea lecții de moralitate", scrie Sky News.

Harry Kane va purta banderola LGBT la Mondial, chiar dacă FIFA va amenda Anglia

Totuși, englezii sunt hotărâți să își exprime susținerea față de comunitatea LGBT, astfel că Harry Kane, căpitanul naționalei conduse de Gareth Southgate, va purta banderola "One Love", care promovează incluziunea.

Mark Bullingham, președintele Federației Engleze, spune că a cerut aprobarea FIFA pentru acest gest încă de acum două luni, însă forul mondial nu a oferit un răspuns.

"FIFA nu ne-a răspuns la scrisoare. Cred că e posibil să fim amendați. Dacă vom fi, vom plăti amenda. Cred că e foarte important să ne arătăm valorile, iar asta vom face", a spus Mark Bullingham, potrivit sursei citate.

Anglia debutează la Cupa Mondială luni, de la ora 15:00, contra Iranului. Ulterior, în grupa B se va mai duela cu SUA și Țara Galilor.

Hugo Lloris refuză să poarte banderola LGBT la Mondial: "Trebuie să mă supun regulilor gazdelor"

În septembrie, naționalele din Europa calificate la Cupa Mondială au decis, la inițiativa Olandei, să se alăture campaniei "One Love", iar căpitanii să poarte banderolele LGBT în Qatar. Totuși, lucrurile s-au schimbat, cel puțin în cazul Franței.

Cum homosexualitatea este interzisă în Qatar, Hugo Lloris a decis să respecte regulile din țara gazdă a Mondialului și să renunțe la banderola respectivă.

"Înainte de a face orice, ai nevoie de acordul FIFA și al Federației. Apoi, intervine și părerea mea personală. E cumva similară cu cea a președintelui Federației. Când primim străini în țara noastră, adesea vrem să se supună regulilor și cerințelor noastre. Eu voi face la fel în Qatar. Trebuie să arăt respect", a spus Hugo Lloris, citat de Foot Mercato.

Lloris a făcut referire la o declarație recentă a lui Noel Le Graet, președintele Federației Franceze de Fotbal, care a spus că "mai degrabă nu aș face asta" pentru că "jucăm într-o țară pe care trebuie să o respectăm".

Modifică setările cookies