EURO

Controversa banderolei LGBT continua: "Suntem pregatiti sa iesim de pe teren in Ungaria!" Cum a aparut Neuer la conferinta de presa

Tarile de Jos - Cehia e duminica, de la ora 19:00, la Budapesta. Optimile de finala se vad pe PRO TV si pe VOYO! Partida este liveTEXT si pe www.sport.ro. 

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 25 Iunie 2021, 16:23
Data actualizarii: Vineri 25 Iunie 2021, 17:30

Razboiul din fotbal continua. Dupa ce UEFA le-a interzis germanilor sa ilumineze Allianz Arena in culorile simbol pentru comunitatea LGBT, intreg fotbalul german s-a raliat intr-un protest impotriva deciziei forului european. Varf de lance a fost chiar capitanul Manuel Neuer, care a si fost investigat de UEFA pentru ca a purtat banderola LGBT. 

Germanul a purtat in continuare simbolul, ba chiar la conferinta de presa de dupa a meci a facut-o intr-un mod foarte evident. 

Nu e singurul capitan de la Euro care si-a asumat acest gest. Georginio Wijnaldum, capitanul Olandei, va purta si el banderola LGBT chiar la Budapesta, in meciul din optimile de finala de la Euro.

"Nu e un gest impotriva Ungariei. Banderola inseamna mult pentru mine, pentru ca e un simbol al diversitatii. Fiecare ar trebui sa fie liber sa traiasca asa cum isi doreste."

Olandezul a avertizat ca e gata sa scoata echipa pe teren, daca manifestarile rasiste si homofobe, pentru care Ungaria este deja investigata de UEFA, se vor repeta: "Sunt gata sa ies de pe teren in caz de manifestari rasiste. Dar ma voi consulta cu colegii inainte."

Modifică setările cookies