Luis Enrique Spania spania - costa rica CM 2022

”Germania ne poate învinge”. Luis Enrique e rezervat, chiar dacă Spania a marcat pe bandă rulantă

Spania a învins la scor Costa Rica, 7-0, în primul meci din cadrul grupelor Cupei Mondiale.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:25
Data actualizarii: Miercuri 23 Noiembrie 2022, 22:25

Luis Enrique, selecționerul Spaniei, s-a arătat entuziasmat de evoluția elevilor săi și se gândește la următoarea partidă, în care Spania va întâlni Germania, echipă care a pierdut primul meci din cadrul grupelor Cupei Mondiale din Qatar, scor 1-2 cu Japonia. 

În cazul în care vor pierde și cel de-al doilea meci, cu Spania, este greu de crezut că nemții mai pot spera la o calificare în faza următoare a competiției. Germania a părăsit Mondialul încă din faza grupelor și în 2018, din postura de campioană mondială.

Luis Enrique: ”Germania ne poate învinge”

”Mi-a plăcut totul, ăsta e adevărul. Planul nostru a fost ca mingea să stea mult la mijlocași și, de acolo, fotbaliștii din ofensivă să vină și să facă diferența. Atitudinea pe faza defensivă a fost remarcabilă.

A fost un meci special. Am așteptat cu nerăbdare jocul, ne-am pregătit bine și a ieșit cum ne-am dorit. E mereu greu la debutul într-o competiție, dar noi am gestionat momentul foarte bine.

Este o victorie foarte importantă. Sarcina mea nu este să închid gura nimănui. Eu vreau doar să îmbunătățesc echipa și să obțin calificări. Germania ne poate învinge, pentru că e o forță, dar noi vom ieși pe teren și vom juca la fel. Această echipă nu se va relaxa.

Vor fi schimbări în echipă. E clar, Germania ne poate învinge, dar, dacă o va face, nu va fi ca urmare a relaxării noastre”, a spus Luis Enrique, potrivit Marca.

După prima rundă din grupa E, Spania și Japonia ocupă primele două poziții, cu câte trei puncte. Germania și Costa Rica au fost învinse.

În următoarea etapă din această grupă, duminică, sunt programate duelurile Spania - Germania și Japonia - Costa Rica.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies