Ecuador Byron Castillo Chile cupa mondiala 2022 CM 2022

Ecuador riscă să fie eliminată de la Mondialul din Qatar. Cine poate profita de o posibilă excludere

FIFA a anunţat miercuri deschiderea unei "proceduri disciplinare" pentru a examina cazul unui jucător al selecţionatei Ecuadorului.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 11 Mai 2022, 20:15
Data actualizarii: Miercuri 11 Mai 2022, 20:22

Naționalitatea lui Byron Castillo este contestată de Federaţia chiliană de fotbal (ANFP), una din adversarele ecuadorienilor în preliminariile Cupei Mondiale 2022, citează Agerpres.

"FIFA a decis să deschidă o procedură disciplinară pentru a examina potenţiala neeligibilitate a lui Byron David Castillo Segura" pentru meciurile de calificare disputate cu echipa Ecuadorului", a indicat forul fotbalistic mondial.

Chile a solicitat recent FIFA să ancheteze acuzaţiile că Ecuadorul a folosit un jucător neeligibil în preliminariile CM 2022.

Chile a încheiat pe locul șapte preliminariile din zona Americii de Sud, în timp ce Ecuadorul, ocupanta locului patru, s-a calificat la Mondialul din Qatar. Chile speră că Ecuadorul va fi sancţionat şi că va putea disputa Mondialul în locul său.

Federaţia chiliană asigură că "există nenumărate dovezi că jucătorul s-a născut în Columbia, în oraşul Tumaco pe 25 iulie 1995 şi nu pe 10 noiembrie 1998 în oraşul ecuadorian Playas".

Federaţia ecuadoriană de fotbal (FEF) a respins aceste acuzaţii, asigurând că Byron Castillo este "înregistrat în mod corespunzător la autoritatea juridică competentă" şi are "toate actele în regulă".

Fundaşul dreapta al echipei ecuadoriene Barcelona Guayaquil a jucat în cele două meciuri din preliminariile CM 2022 împotriva Chile. Dacă va câştiga "la masa verde" cele două partide, Chile ar putea încheia pe locul patru grupa de calificare, obţinând biletele pentru Mondialul din Qatar.

Castillo a evoluat în opt meciuri din preliminariile CM 2022. Primele patru clasate din zona CONMEBOL s-au calificat direct la turneul final, iar a cincea, Peru, va juca un baraj intercontinental.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!