Mario Ferri Cupa Mondiala din Qatar Portugalia CM 2022

GALERIE FOTO Cine este Mario Ferri, bărbatul care a intrat pe teren la Portugalia - Uruguay și a fluturat steagul LGBT

Un protestatar a intrat pe teren la Cupa Mondială din Qatar, în timpul meciului dintre Portugalia și Uruguay, pentru a flutura steagul LGBT, dar și pentru a-și arăta sprijinul pentru Ucraina și femeile iraniene.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 12:18
Data actualizarii: Marti 29 Noiembrie 2022, 12:18

Meciul dintre Portugalia și Uruguay a fost interupt de un bărbat care a intrat pe teren fluturând un steag în culorile curcubeului pentru a protesta împotriva regulilor stricte din Qatar în ceea ce privește homosexualitatea, dar și în fața situației din Ucraina și Iran.

Pe lângă steagul din mână, protestatarul a purtat și un tricou albastru cu mesaje de solidaritate pentru protestatarii din Iran și ucrainenii aflați în războiul cu Rusia.

Bărbatul pe nume Mario Ferri este un fost fotbalist profesionist și este cunoscut pentru protestele sale. Potrivit Dailystar, Ferri a câștigat notorietate în urmă cu câțiva ani, după ce s-a deplasat către mai multe stadioane din Europa și America de Sud pentru a face acte similare de sfidare.

De asemenea, el obișnuia să intre pe teren purtând un tricou albastru cu Superman, pe care l-a îmbrăcat și luni la Lusail, înainte de a protesta în favoarea diferitelor cauze.

Pe lângă activitatea desfășurată pe stadion, Mario Ferri este și o personalitate pe rețelele sociale. Pagina sa de Instagram are peste 100.000 de urmăritori, platformă pe care postează diferite fotografii făcute în timpul acțiunilor umanitare pe care le desfășoară.

De asemenea, acesta s-a implicat și în războiul dintre Ucraina și Rusia, deplasându-se la granița cu Polonia, la începutul acestui an, pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni să scape din țara lor după izbucnirea războiului.

Sursă foto: Instagram, Getty

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!