Cea mai tare finală de mondial din istorie! Messianic, Mbappenic! Caramavrov, impresionat de „cea mai tare finală de mondial din istoria fotbalului”

messi caramavrov Cupa Mondiala Mbappe CM 2022
Florin Caramavrov
Data publicarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 21:10
Data actualizarii: Duminica 18 Decembrie 2022, 21:22

Da, a fost cea mai tare finală de Campionat Mondial dn istorie! Din ce am văzut eu în viața mea și din ce am citit!

Nu există așa ceva! Să conduci cu 2-0, să fii egalat în minutul 81, să dai gol în prelungiri, să fii egalat din nou în minutul 118, cu numai două minute înainte de final, și să câștigi la loviturile de departajare! Nu există victorie mai frumoasă, nu există finală mai frumoasă, nu există dramatism mai mare, nu există niciun scenarist care să scrie un final mai dramatic, nu există fotbaliști mai valoroși, nu există nimic mai emoționant, nu există public mai reactiv, nu există...

Sunt fericit că fotbalul a ajuns aici, sunt extaziat că am văzut așa ceva, sunt înnebunit că există jucători ca Messi și ca Mbappe, sunt în delir pentru fotbalul acesta strălucitor!

Și cu atât mai mult cu cât prima repriză a fost modestă, cu atât mai mult cu cât cele două echipe păreau stresate, prea încrâncenate. Cred că aici a pierdut Franța în primul rând, a avut o povară prea mare. Cum să câștigăm două titluri mondiale la rând? Parcă e prea mult pentriu orice muritor, fie el unul de rând sau o stea precum Mbappe sau Griezmann...

Science fiction după minutul 80!\

Dar ce a urmat după minutul 60 a fost de-a dreptul uluitor, science fiction, de jocuri pe calculator sau mai mult de atât! Mbappe, inexistent timp de 80 de minute, s-a transformat fantastic, a dat două goluri în două minute și a relansat un meci care se îndrepta spre o victorie clară a Argentinei.

În prelungiri, a intervenit celălalt supraom de pe teren, care mai reușise un gol din penalty, pentru 1-0. A fost unde trebuia - e calitatea marilor jucători - și a marcat pentru 3-2, dar celălalt Gigant din teren nu a fost de acord, nu a putut să stea impasibil și doar să privească la sărbătoaea rivalului și a argentinienilor.

A mai transformat un penalty, în minutul 118, când oricui îi tremurau picioarele, când oricine se emoționează, când oricine poate rata. A dat gol și s-a terminat 3-3 după 120 de minute, cea mai frumoasă finală de Mondial din toate timpurile sau măcar dintre toate cele pe care le-am văzut eu din 1978 (când aveam 8 ani) încoace! 

A fost incredibil, uluitor, fantastic, extraordinar, excepțional, de neimaginat, ieșit din comun! Și ar terbui să mai inventăm niște epitete! Messianic! Mbappenic!

Supraoameni, supersportivi!

A câștigat Messi, dar putea s-o facă și Mbappe! Amândoi sunt neverosimili! Sunt superexcitat fotbalistic că sunt contemporani cu astfel de jucători. Supraoameni, supersportivi, acești Superman ai zilelor noastre.

Mulțumim pentru spectacol, pentru nivelul de emoții pe care ne-ați purtat, pentru bucuria fotbalului. Să ne detașăm de banii pe care-i câștigă acești fotbaliști, suntem privilegiați că putem vedea așa ceva!

Strict fotbalistic: nu mi-a plăcut cum a reacționat Deschamps, cu schimbări în minutul 41. Aici nu e vorba numai de caracterul antrenorului, „porcesc”, cum singur se caracterizează. Nu cred că putea modifica ceva radical scoțându-i pe Giroud și Dembele cu patru minute înainte de finalul primei reprize.

Putea aștepta fără probleme până la pauză. Și mai cred că asta i-a fost fatal lui Deshamps la naționala „cocoșilor”, în ciuda rezultatelor senzaționale de până acum.

De aceea îl văd pe Zidane noul selecționer al Franței...

Până atunci, să ne bucurăm de fotbal, să ne bucurăm de Mbappe, să ne bucurăm de Messi, să ne bucurăm de noua campioană mondială, AR-GEN-TI-NA!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!