Franta Campionatul Mondial de Fotbal Campionatul Mondial Qatar 2022 Didier Deschamps CM 2022

Ce se întâmplă cu postul lui Didier Deschamps după Mondialul din Qatar. Este vehiculat numele lui Zinedine Zidane 

Noel Le Graet a anunţat că doreşte să-l convingă pe Didier Deschamps să rămână în postul de selecţioner al Franţei după încheierea Cupei Mondiale din Qatar.

Alexandru Hațieganu
Data publicarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 11:34
Data actualizarii: Miercuri 07 Decembrie 2022, 11:41

Contractul actualului staff tehnic al echipei Franţei expiră pe 31 decembrie 2022, după turneul final. Decizia de a nu prelungi contractul selecţionerului a fost luată după eliminarea prematură suferită de Les Bleus în optimile de finală ale EURO 2020, în faţa Elveţiei, în vara anului trecut, o premieră de la începutul epocii Deschamps, în urmă cu mai bine de un deceniu (iulie 2012).

Într-un interviu acordat cotidianului Le Figaro, preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal susţine că nu "l-a sunat niciodată" pe Zinedine Zidane în vederea preluării naționalei: "Ar fi fost incorect din partea mea. Oricum, nimeni din anturajul meu nu l-a sunat în numele meu".

"Când eşti suficient de norocos să ai un Didier Deschamps, nu baţi la uşa de alături, atâta timp cât el este pe loc. Insişti. Aşa că o să fiu sincer: dorinţa mea este ca Didier să rămână. Pe cine vrei să găseşti mai bun? Preşedintele este cel care vorbeşte, nu prietenul", a adăugat conducătorul fotbalului francez.

Planurile de viitor pentru naționala Franței

Noel Le Graet a recunoscut, însă, că va purta o discuţie cu Didier Deschamps în cazul în care Franţa va fi eliminată în sferturile de finală ale CM 2022.

"Avem un obiectiv clar: semifinalele. Mereu am spus că, dacă ajunge la acest nivel, decizia îi aparţine", a spus preşedintele. În cazul unei înfrângeri în faţa Angliei, sâmbătă în sferturile de finală, "vom discuta", a adăugat Le Graet, care nu închide însă nicio uşă. "Va dori să continue? Care sunt problemele care pot apărea? Chiar dacă suntem la un nivel înalt, cea mai mică înfrângere aduce un val de critici'', a mai spus oficialul francez, referindu-se la "poziţie expusă, dificilă" pe care o reprezintă postul de selecţioner, dar pentru care Deschamps "este făcut".

Didier Deschamps (54 ani) a fost căpitanul echipei care a adus primul titlu mondial din istoria fotbalului francez, în 1998, înainte de a repeta această performanţă ca selecţioner, în 2018. El are în palmares şi un titlu de campion european, ca jucător, cucerit în anul 2000.

Anul trecut, el a condus naţionala "cocoşului galic" la câştigarea Ligii Naţiunilor, după ce disputat anterior finala EURO 2016 (pierdută pe teren propriu în faţa Portugaliei).

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!