Louis Van Gaal Olanda Tim Krul CM 2014

Van Gaal GENIAL: si-a planuit dinainte de meci mutarea care a dus Olanda in semifinale! Krul: "Stiam ca o sa intru!"

Inspiratia lui Van Gaal a calificat Olanda in semifinale. Tim Krul, portarul de rezerva, a fost trimis in teren, ca la handbal, pentru loviturile de departajare. In articol - loviturile de la 11 metri (VIDEO)

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 06 Iulie 2014, 10:25
Data actualizarii: Duminica 06 Iulie 2014, 14:28

Schimbarea de geniu a lui Van Gaal a fost planuita dinainte de meci. Selectionerul Olandei a simtit ca defensiva costaricanilor ar putea trimite meciul in prelungiri, si apoi la lovituri de departajare, asa ca si-a pastrat asul din maneca pana in ultima clipa.

In minutul 120+1, Van Gaal l-a trimis in teren pe Tim Krul, in locul lui Cillessen, o schimbare de portari inspirata din meciurile de handbal. Krul a ghicit colturile la toate cele cinci penalty-uri batute de costaricani si a reusit sa apere doua dintre ele.

VIDEO: LOVITURILE DE LA 11 METRI

"Stiam ca daca sunt lovituri de departajare, exista sanse sa intru in joc. Deci, m-am pregatit. Mi-am indeplinit un vis si mi-am calificat tara in semifinalele CM. Dar Jasper Cillessen a fost eroic in ultimele minute si fara el nu am fi ajuns la lovituri de departajare. Plec de multe ori pe coltul bun pentru ca pur si simplu astept ultimul moment pana sa aleg", a declarat Krul.

Prima schimbare in minutul 76

In timpul meciului, multi s-au intrebat de ce Van Gaal face prima schimbare abia in minutul 76 (Lens / Depay), mai ales ca Olanda a dominat categoric repriza a doua si ar fi putut sa forteze pe final de meci. Selectionerul Olandei a mutat a doua oara in minutul 106 (Huntelaar / Martins Indi) si si-a pastrat schimbarea magica pentru minutul 120+1 (Krul / Cillessen).

Citeste si: S-au afisat primele rezultate la BAC 2014! Cati elevi au promovat

"Fiecare jucator din echipa mea are calitati si acestea trebuie folosite cand credem ca ne pot ajuta. Tim Krul este cel mai potrivit la penaltiuri. Are detenta si este impozant. Am considerat ca Krul este cel mai potrivit la loviturile de departajare, este un portar care poate ajunge in toate colturile portii si l-am pregatit pentru penaltiuri. Tim Krul a ghicit mereu coltul si ne felicitam pentru alegerea facuta. Am luat decizia cu putin inainte de minutul 90. Am simtit ca putem ajunge la lovituri de departajare. Deci, am evitat sa fac trei schimbari pentru a-l putea utiliza pe Krul. Nu i-am spus lui Cillessen, riscam sa-i provoc o deceptie. Un antrenor decide cine joaca, cine este inlocuit si cine intra. Am tinut cont de statistici si nu cred ca am gresit", a declarat Van Gaal.

Modifică setările cookies