Louis Van Gaal Argentina Cupa Mondiala Lionel Messi Olanda Fotbal extern Louis van Gaal

Louis van Gaal acuză, la nouă luni de la Cupa Mondială: ”A fost premeditat ca Argentina să ridice trofeul”

Celebrul antrenor olandez lansează mesaje aspre către FIFA și spre Argentina lui Lionel Scaloni.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 05 Septembrie 2023, 10:20
Data actualizarii: Marti 05 Septembrie 2023, 10:55

În seara de luni, 4 septembrie, a avut loc ceremonia de premiere a celor mai buni jucători din Eredivisie, iar Louis van Gaal nu s-a ferit să își ascundă nemulțumirile.

”Portocala mecanică” a părăsit prematur competiția de iarna trecută din Qatar, după o eliminare la loviturile de departajare împotriva Argentinei lui Messi. După 120 de minute în care scorul a fost 2-2, inspirația de la punctul cu var a sud-americanilor, precum și reflexele lui Emiliano Martinez au adus biletul către semifinală pentru trupa lui Lionel Scaloni.

  • Louis van Gaal

Van Gaal: "Totul a fost premeditat"

”Când vezi cum a marcat Argentina și cum marcam noi golurile, când vezi cum unii jucători argentinieni au întrecut anumite limite fără să fie penalizați, consider că totul a fost un meci premeditat”, a afirmat Louis van Gaal într-un mesaj clar către FIFA. ”Îmi asum tot ce spun acum” a încheiat fostul selecționer în vârstă de 72 de ani.

Întrebat dacă Messi a meritat să ridice trofeul, Van Gaal a spus că da, însă nu a dorit să dezvolte: ”Da, cred că merită. Consider că am spus destul”. Pe lângă conflictul indirect cu FIFA, van Gaal a purtat un conflict direct cu un jurnalist care a afirmat că declarațiile olandezului arată multe despre caracterul său. Cu o atitudine ostilă, fostul selecționer a adăugat: ”Eu doar răspund. Nu mint!”

Ronald Koeman a încercat să-l liniștească pe Van Gaal

Ronald Koeman a încercat să îl liniștească pe van Gaal, însă nici el nu a scăpat de reproșurile celui căruia i-a preluat funcția: ”Greșești. Ești fals, foarte fals. La revedere.” În urma acestei declarații, Louis van Gaal nu a mai dorit să adauge nimic și nu a mai preluat nicio întrebare a jurnaliștilor prezenți la ceremonie.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!