CM 2014

"Pactul de non-agresiune" il poate trimite acasa pe CR7. Nemtii pot face un nou 'BLAT' dupa 32 de ani. Antrenorii sunt prieteni

Varela a marcat din pasa lui Cristiano Ronaldo in minutul 95 al partidei cu Statele Unite iar Portugalia a amanat inevitabilul - eliminare inca din grupele Campionatului Mondial

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Iunie 2014, 08:59
Data actualizarii: Luni 23 Iunie 2014, 08:59

 

Dupa 32 de ani

Germania si Statele Unite se intalnesc in ultimul meci din grupa G a Campionatului Mondial din Brazilia, cele 2 fiind pe primele 2 locuri in grupa cu cate 4 puncte. Un egal intre cele doua echipe nationale ar insemna calificarea la brat in optimile Mondialului indiferent de ce se va intampla in partida dintre Ghana si Portugalia.

Situatia nu este unica la Mondial - in 1982 a avut loc o situatia similara. Si atunci, una dintre echipele implicate era Germania (de Vest). Inainte de startul acelui meci, nemtii aveau nevoie de o victorie la 1 sau 2 goluri pentru ca ambele echipe sa aiba garantat locul in urmatoarea runda. Horst Hrubesch a marcat dupa 10 minute iar cele 2 echipe nu au mai fortat pana la final iar Algeria fost trimisa acasa. Acel meci a ramas in istorie sub numele de Nichtangriffspakt von Gijón adica Pactul de non-agresiune de la Gijon.

Despre acel meci a fost intrebat antrenorul Statelor Unite, Jurgen Klinsmann, cel care este foarte bun prieten cu Joachim Low, antrenorul Germaniei. Low i-a fost secund lui Klinsmann cand acesta a pregatit nationala Germaniei! "Vorbiti despre un meci care a avut loc in urma cu doua decenii. Este doar o parte din istoria Germaniei si nu face parte din istoria Statelor Unite. Daca va uitati la echipa Statelor Unite, noi incercam mereu sa facem lucrurile sa mearga" a spus Klinsmann, facand referire la preliminariile pentru Mondialul din Brazilia cand SUA a invins-o pe Panama in ultimul meci din grupa de calificare. Americanii aveau deja asigurat primul loc iar o victorie a celor din Panama ar fi eliminat Mexicul! Cu toate ca meciul era fara miza pentru ei, americanii au invins cu o victorie in prelungirile meciului.

Chiar si fara un egal intre SUA si Germania, pentru Portugalia situatia in grupa este foarte complicata. Nationala lui Cristiano Ronaldo trebuie sa recupereze 4 goluri fata de Statele Unite (americanii sa piarda iar portughezii sa o invinga pe Ghana) pentru a-i depasi la golaveraj. Daca SUA o invinge pe Germania, Portugalia e practic eliminata.

Klismann

Avem spirit de lupta si incercam sa oferim totul in fiecare meci. Vom merge la Recife si vom face orice sa batem Germania. Asta e telul nostru.
Modifică setările cookies