Campionatul Mondial Brazilia 2014 CM 2014

Idee revolutionara a unor arhitecti! Stadioanele Campionatului Mondial, transformate in LOCUINTE pentru oameni fara adapost

Campionatul Mondial din Brazilia s-a incheiat, iar acum autoritatile din Tara Cafelei incearca sa gaseasca o solutie pentru intretinerea arenelor pe care s-au disputat meciurile de la turneul final.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 19 Iulie 2014, 16:41
Data actualizarii: Sambata 19 Iulie 2014, 16:59

Cu cateva miliarde de dolari investite in infrastructura si stadioane, brazilienii s-au ales cu unul dintre cele mai spectaculoase Campionate Mondiale din istorie, dar si cu cateva stadioane de-a dreptul superbe.

Cu toate acestea, arenele pe care s-au disputat meciurile de la turneul final le fac acum si probleme autoritatilor din Brazilia, intretinerea acestora, in conditiile in care nu exista echipe care sa joace pe ele, fiind una extrem de costisitoare.

Astfel, in ultimele luni, au aparut mai multe voci care spuneau ca cel putin unul dintre stadioane - cel de la Manaus - ar putea fi transformat si folosit pentru o cu totul alta problema. Mai exact, mai multi arhitecti au propus la acea vreme ca Arena Amazonia sa fie transformata intr-o inchisoare cu o capacitate importanta.

Proiectul a cazut insa, dar arhitectii nu se lasa batuti. Site-ul trueactivist.com prezinta acum ideea unor francezi. Cu circa 250 de mii de oameni stramutati din diferite zone ale Braziliei pentru construirea stadioanelor, sudamericanii se confrunta inca cu o problema majora - aceea a oamenilor fara adapost.

Doi francezi, Axel de Stampa si Sylvain Macaux, sustin insa ca au gasit o solutie. Acestia au propus un proiect numit "Casa Futebol", prin care sustin reamenajarea stadioanelor care nu vor mai fi folosite si transformarea acestora blocuri rezidentiale.

Desi suna extrem de bizar, cei doi arhitecti au venit deja cu mai multe scheme si desene extrem de interesante, din dorinta de a incerca sa isi ajute semenii.

In Brazilia si in multe alte tari ale lumii, saracia si lipsa locuintelor este una dintre cele mai mari probleme, sute de mii de oameni dormind sub cerul liber.

Chiar daca ar putea sa "gazduiasca" cateva mii de locatari, cei doi francezi spun ca stadioanele ar putea in continuare sa fie folosite si pentru intrecerile sportive.

Mai multe fotografii in galeria de mai jos!

Sursa: Trueactivist

Modifică setările cookies