GRUPA E. Brazilia ii poate implini Frantei din nou cel mai mare vis! O nationala fara jucatori vrea sa scrie istorie la Mondial

Franta Ecuador Elvetia Honduras CM 2014
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 Iunie 2014, 08:35
Data actualizarii: Luni 16 Iunie 2014, 23:25

In 1998, Franta devenea campioana mondiala in fata Braziliei lui Ronaldo la capatul unei finale incredibile, in care Zidane reusea sa marcheze de doua ori, iar meciul se termina 3-0. 

GRUPA E: ELVETIA, ECUADOR, FRANTA, HONDURAS

PRIMA ETAPA:
ELVETIA 2-1 ECUADOR
FRANTA 3-0 HONDURAS

Franta poate cuceri din nou lumea tot cu Brazilia. De data aceasta, francezii joaca la Brazilia acasa. Mondialul din aceasta vara reprezentand sansa renasterii unei nationale care s-a stins sub dominatia totala a Spaniei. Ca sa ajunga la acest mondial, Franta a trebuit sa treaca printr-ub baraj greu, cu Ucraina, grupa sa de calificare fiind castigata de Spania, super campioana mondiala.

In Grupa E, alaturi de Franta se mai afla o nationala transformata in ultimii ani. Neutralitatea Elvetiei in lume nu exista si in fotbal. O echipa compusa din jucatori imigranti, o nationala a strainilor, Elvetia a reusit sa ajunga pana pe locul 8 in clasamentul FIFA. Elvetia a spulberat tot in calificari, reusind sa termine la o distanta de 7 puncte fata de locul 2 din preliminarii, cu 6 goluri primite. In imaginea de mai jos puteti vedea cum ar arata o nationala Elvetiei fara imigranti in acest moment.


Honduras si Ecuador, doua nationale care inca isi cauta stilul, cu jucatori atletici, rapizi, dar dezorganizati, vor spera sa profite de un colaps al Frantei sau Elvetiei pentru a prinde o calificare istoica din grupe. Altfel, cele doua sunt tinute in afara calificarii de orice calcul.

CEI MAI IMPORTANTI JUCATORI DE URMARIT

Daca Franta ii are pe Benzema, aflat in una dintre cele mai bune perioade ale sale la Real Madrid, pe Evra de la Manchester United si pe Ribery de la Bayern, echipa care a trebuie sa se multumeasca cu un titlu in Germania, insa fara Champions League, Elvetia ii propune pe Granit Hxaka, Valon Behrami si pe Xherdan Shaquiri.

Ecuador ii aduce in prim plan pentru acest Mondial pe Walter Ayovi si pe Antonio Valencia, in timp ce Honduras ii aduce pe Wilson Palacios si Roger Espinoza.

PROGRAMUL MECIURILOR DIN GRUPA E

15 iunie
Elvetia - Ecuador
Franta - Honduras

20 iunie
Elvetia - Franta
Honduras - Ecuador

25 iunie
Honduras - Elvetia
Ecuador - Franta

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!