Leo Messi Argentina Barcelona Javier Mascherano CM 2014

"E supranatural! Cum poti sa spui ca asta a fost un sezon prost?" Cum s-a reinventat Messi pentru un titlu mondial

Mondialul din Brazilia ii poate aduce lui Messi singurul trofeu urias care ii lipseste in acest moment. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014, 09:33
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 09:43

Comparat cu Maradona, Messi iese mereu in dezavantaj. Sutele de goluri, meciurile fabuloase si zecile de trofee sunt umbrite de o performanta nationala atinsa de Argentina sub "mana" lui Maradona. Cupa Mondiala este visul unei natiuni in Argentina, iar Messi e emblema unei nationale care trebuie sa-l indeplineasca.

Pentru Messi, acest sezon la echipa de club nu a fost cel mai reusit. Barcelona a ratat toate trofeele puse in joc, Cupa, titlul si Champions League, cele trei intrand pe mana rivalelor din Madrid, Real si Atletico. Forma sa contestata de unii fani este totusi aparata de colegi. Mascherano, coleg la Barca si la nationala cu Messi, spune ca nu poti discuta despre un an prost atunci cand vorbesti despre un jucator care tocmai ti-a marcat 40 de goluri:

"Cand vorbim despre Messi, vorbim despre un jucator care ne-a obisnuit cu lucruri atat de supranaturale, incat la finalul unui sezon in care a marcat 40 de goluri, lumea spune ca a fost unul slab.", a declarat Mascherano.

Daca pentru Barcelona posesia si pressingul au fost principalele arme cu care a reusit sa domine in ultimii 10 ani, pentru Argentina lucrurile stau altfel. Echipa nu se bazeaza pe posesie, ci pe explozia si inspiratia oamenilor din atac, acolo unde jucatori precum Messi si Di Maria pot oricand sa domine orice defensiva din lume.

"Argentina inseamna un sistem care nu necesita posesia pentru a putea avea ocazii de gol. Individual, jucatorii din atac sunt cei mai buni din lume. Noi nu suntem Germania, nu suntem Spania. Noi jucam fotbal mai direct.", a mai spus Mascherano.

Modifică setările cookies