RNK Split Camerun CM Brazilia 2014 Henri Belle Slaven Zuzul CM 2014

CAZ UNIC! Patronul a scos faxul si l-a anuntat ca nationala il ia la Mondial, in 14 zile era in cantonament! Ce a aflat atunci

Una dintre cele mai tari farse din fotbal vine din Croatia. Un jucator camerunez a fost victima. 

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014, 14:46
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 14:58

Henri Belle are 25 de ani si joaca pe postul de mijlocas de banda, in Croatia, la RNK Split. In urma cu 4 ani, cand avea 21 de ani, suedezii de la Orebo il vedeau si il chemau in probe. Asa s-a mutat in Europa, de unde nu a mai plecat. La Split, in Croatia, a ajuns in 2012, unde a devenit jucator de baza: 57 de meciuri si 11 goluri marcate.

Singurul patron cu blog din Croatia, Slaven Zuzul, proprietarul lui RNK Split, a facut spectacol in timpul unei conferinte de presa. Ca sa se laude ca are si el un jucator la Mondialul din Brazilia, a prezenta un fax pe care aparea numele lui Henri Belle pe lista convocatilor in nationala Camerunului. Nici macar jucatorul nu stia de asta, scrie ziaristul Aleksandar Holiga.

Doua saptamani mai tarziu, Henri Belle a aterizat in Austria, in cantonamentul nationalei Camerunului, pentru ca acolo sa aiba parte de o surpriza uriasa. Dupa ce a petrecut cateva nopti pentru convocare, Belle a aflat ca nu se afla pe lista convocatilor, nici macar pe cea a jucatorilor de rezerva in cazul unor accidentari suferite la lot si, mai mult, nimeni nu stia cine e.

Inca nu este clar daca patronul a falsificat faxul sau daca cineva l-a trimis in gluma, iar clubul l-a luat de bun. Cel putin, jucatorul a ajuns pentru prima data la nationala tarii sale, chiar daca nu a fost lasat sa intre in cantonament.

Modifică setările cookies