"Am amintiri URATE de atunci, Hagi era un fotbalist urias!" Cum povesteste Valderrama 'Ziua Z' a nationalei Romaniei:

"Am amintiri URATE de atunci, Hagi era un fotbalist urias!" Cum povesteste Valderrama 'Ziua Z' a nationalei Romaniei:

"The Kid" sau "El Pibe", asa cum e supranumit Carlos Valderrama, a devenit acum ziarist si a rememorat acel moment din '94 - meciul cu Romania.

Carlos Valderrama are acum 52 de ani. Pana la 40 de ani a jucat fotbal si s-a retras in 2002, ca jucator la Colorado Rapids. El a imbracat tricoul Columbiei in 111 partide, inclusiv in meciul cu Romania, de la CM 1994.

"SUNT SOCAT!"

Mijlocasul rebel este unul dintre cei mai cunoscuti jucatori sud-americani. Are 11 reusite pentru nationala Columbiei, pentru care a activat intre 1985 si 1998.

Cel mai selectionat jucator din istoria Columbiei isi aminteste meciul cu Romania, din 18 iunie 1994, terminat cu victoria tricolorilor cu 3-1:

"A fost o victorie mare pentru romani, intr-un meci in care noi eram marii favoriti. A fost si acel gol magnific al lui Hagi. Am amintiri urate de atunci, aveati, intr-adevar, o Generatie de Aur. O echipa formidabila, care a jucat un fotbal de calitate si il avea si pe Hagi - un jucator urias", a spus Valderrama pentru Adevarul.

Mijlocasul columbian s-a aratat surprins cand i s-a spus ca Gica Popescu este acum in spatele gratiilor:

"L-am remarcat si pe Popescu din acea mare echipa a Romaniei. Chiar e la inchisoare fotbalistul acela care juca pentru Barcelona? Nu-mi vine sa cred! Incredibil! Nu-mi vine sa cred!", au fost cuvintele lui Valderrama pentru ziarul Adevarul.

Carlos Valderrama a fost inclus in "TOP 100 Cei mai Buni Jucatori din Istorie", intocmit de brazilianul Pele. El a fost decisiv in 'Generatia de Aur' a Columbiei, in anii '90, participand la trei CM: '90, '94 si '98.

Marele jucator al Columbiei lucreaza acum in presa, fiind comentator pentru un post de radio de limba spaniola din SUA. El este antrenor la o academie de fotbal din Florida.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Coronavirus România, bilanț 13 mai. 953 de noi cazuri de infectare în ultimele 24 de ore
BRAT
Modifică setările cookies