30 Seconds to Mars! Krul, erou national dupa mai putin de 1 minut jucat in toata cariera la Mondial: "Ce vis frumos!"

30 Seconds to Mars! Krul, erou national dupa mai putin de 1 minut jucat in toata cariera la Mondial: "Ce vis frumos!"

Olanda e in al noualea cer dupa sfertul de finala castigat dramatic in fata Costa Ricai, datorita interventiilor extraterestre ale portarului Tim Krul. Rezerva din nationala Olandei a ghicit colturile la toate cele cinci penalty-uri ale costaricanilor.

Louis Van Gaal a revolutionat aseara strategia loviturilor de la 11 metri in fotbal. Inspirat din meciurile de handbal, unde schimbarea portarilor la loviturile de pedeapsa este un lucru des intalnit, selectionerul Olandei l-a trimis in teren pe Tim Krul in ultimele secunde din sfertul cu Costa Rica.

Portarul de 26 de ani al lui Newcastle a prins doar 30 de secunde pana la loviturile de departajare, singurele clipe mondiale de pana acum, dar suficiente pentru a deveni peste noapte erou national.

Pana la meciul de aseara, Krul mai bifase doar sase prezente in tricoul nationalei mari a Olandei, dar niciuna din aceste partide la un campionat mondial. Krul a fost in lotul Olandei si la Euro 2012, dar nu a prins niciun minut la turneul final din Polonia si Ucraina.

"Stiam ca daca sunt lovituri de departajare, exista sanse sa joc. M-am pregatit la antrenamente. Mi-am indeplinit un vis si mi-am calificat tara in semifinalele campionatului mondial. Plec de multe ori pe coltul bun pentru ca pur si simplu astept ultimul moment pana sa aleg", a declarat Tim Krul, care a ghicit coltul la toate cele cinci penalty-uri executate de costaricani, aparand doua dintre ele.

VIDEO: LOVITURILE DE LA 11 METRI

Van Gaal si Tim Krul, eroi in Olanda

Presa olandeza a elogiat inspiratia selectionerului Van Gaal de a-l introduce in teren pe Tim Krul inainte de executarea loviturilor de la 11 metri, dar si interventiile goalkeeperului de 26 de ani.

"Cand a vazut ca se va ajunge la lovituri de departajare, Van Gaal a luat decizia de a-l inlocui pe Jasper Cillessen, care rar a parat penaltyuri, cu Tim Krul. S-a dovedit o miscare de maestru, deoarece Krul a aparat doua penaltiuri", a scris cotidianul Volkskrant.

Cotidianul De Telegraaf considera ca Van Gaal si-a pus amprenta asupra acestei calificari a Olandei: "La acest nivel, de cele mai multe ori succesul atarna de un fir de par. Uneori este nevoie de noroc, iar alteori de al saselea simt".

"Impotriva tuturor asteptarilor, Louis van Gaal l-a inlocuit pe Cillessen cu Tim Krul pentru loviturile de departajare. Krul a devenit marele erou al Olandei dupa ce a parat doua penaltiuri", se scrie pe site-ul televiziunii NOS.

VIDEO PROTVPLUS.RO

EMA a aprobat folosirea vaccinului de la Moderna pentru copiii cu vârste între 12 şi 17 ani
BRAT
Modifică setările cookies