Vezi grupele CM 2010: Portugalia si Brazilia in Grupa G! Ce au zis Kaka si Cristiano Ronaldo

Africa de Sud CM 2010
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 04 Decembrie 2009, 23:15
Data actualizarii: Sambata 05 Decembrie 2009, 09:10

COMENTEAZA SI TU GRUPELE CM 2010 AICI:

VEZI GRUPELE:

Grupa A: Africa de Sud, Mexic, Uruguay, Franta

Grupa B: Argentina, Nigeria, Coreea de Sud, Grecia

Grupa C: Anglia, SUA, Algeria, Slovenia

Grupa D: Germania, Australia, Serbia, Ghana

Grupa E: Olanda, Danemarca, Japonia, Camerun

Grupa F: Italia, Paraguay, Noua Zeelanda, Slovacia

Grupa G: Brazilia, Coreea de Nord, Coasta de Fildes, Portugalia

Grupa H: Spania, Elvetia, Honduras, Chile.


Cele 32 de tari participante au fost impartite in patru urne de cate opt echipe, capii de serie pentru tragerea la sorti de vineri fiind Brazilia, Spania, Italia, Germania, Argentina, Anglia, Olanda si Africa de Sud (tara organizatoare).

Meciul de deschidere a editiei din 2010 a Cupei Mondiale se va desfasura la 11 iunie, pe Soccer City (Johannesburg), intre selectionatele Africii de Sud si Mexicului.

 


FRF DESPRE TRAGERE:

EXCLUSIV / IONUT LUPESCU: "GRUPA BRAZILIEI E CEA MAI GREA!"

Ionut Lupescu nu tine cu nimeni la acest campionat mondial din Africa de Sud. Directorul General FRF a spus ca Brazilia are cea mai grea grupa, in care Kaka se va lupta cu colegul sau de la Real Madrid, Cristiano Ronaldo.

"Grupa Braziliei e cea mai grea. In rest, grupele sunt echilibrate. Daca nu suntem noi, nu tin cu nimeni", a declarat Ionut Lupescu pentru www.sport.ro

 


REACTII PRESA INTERNATIONALA

The Sun, Anglia: "Multumim mult pentru tragere!"

L'Equipe, Franta: "Tragere favorabila pentru Franta!"

Marca, Spania: "Ce grupa usoara, dar optimi de moarte!"

Gazzetta Dello Sport, Italia: "Campioana mondiala a avut noroc la tragerea la sorti"

Bild, Germania: "Ne uitam deja dincolo de Grupe!"

Ole, Argentina: "Am dat de o grupa accesibila la Mondial"

Globo, Brazilia: "Nu am avut noroc in aceasta tragere! Am picat intr-o grupa grea!"

Record, Portugalia: "O tragere ghinionista! Dupa ce ca am picat cu Brazilia, o mai avem si pe Coasta de Fildes in fata!"

ESPN, Statele Unite: "Desi jucam cu Anglia, am scapat de o Grupa a mortii"


REACTII GRUPA G: Brazilia, Coreea de Nord, Coasta de Fildes, Portugalia


KAKA: "E GRUPA MORTII"

Mijlocasul echipei nationale a Braziliei, Kaka, a apreciat ca grupa G a Cupei Mondiale din 2010, din care mai fac parte Coreea de Nord, Coasta de Fildes si Portugalia, este cea mai dificila grupa a competitiei, "grupa mortii", informeaza AFP.

"Este cea mai dificila grupa, este grupa mortii. Va fi bine, trebuie sa ne prezentam foarte concentrati", a spus Kaka.

DUNGA: "MECIUL CU PORTUGALIA VA FI CA SI CAND AM JUCA IMPOTRIVA... BRAZILIEI"

La randul sau, antrenorul echipei nationale a Braziliei, Dunga, a apreciat drept "interesanta" grupa G, apreciind ca in meciul cu Portugalia va juca "Brazilia contra Brazilia". "Este o grupa foarte interesanta. In meciul cu Portugalia, tinand cont de stilul lor de joc, va juca Brazilia contra Brazilia. Coreea de Nord este un mare semn de intrebare, trebuie sa studiem aceasta echipa. Coasta de Fildes este o echipa mare si puternica", a spus Dunga.

QUEIROZ, PORTUGALIA: "AVEM SANSE!"

Antrenorul echipei Portugaliei, Carlos Queiroz, a precizat ca a fost o tragere la sorti speciala, dar ca echipa sa are sanse sa se califice mai departe.

CRISTIANO RONALDO: "VA FI FOARTE GREU!"

Si atacantul portughez Cristiano Ronaldo crede ca grupa G este una dificila. "Este o grupa complicata. Va fi foarte dificil. Dar, nu trebuie sa ne plangem. Nu sunt foarte multumit, dar asta este", a spus jcatorul formatiei Real Madrid.

HALILHODZICI, COASTA DE FILDES: "TREBUIE SA NE PREGATIM BINE"

Selectionerul Coastei de Fildes, Vahid Halilhodzici, a declarat ca echipa sa trebuie sa se pregateasca bine, pentru a spera sa creeze o surpriza, tinand cont de faptul ca este o grupa dificila.
 


REACTII GRUPA C: Anglia, SUA, Algeria si Slovenia.


CAPELLO: 'TREBUIE SA LUAM MONDIALUL"

Antrenorul echipei nationale a Angliei, Fabio Capello, s-a declarat multumit de tragerea la sorti a grupelor Cupei Mondiale din 2010, in urma careia Anglia va avea ca adversare SUA, Algeria si Slovenia in grupa C, mentionand ca formatia sa trebuie sa castige trofeul.

"Nu este rau. Am mai jucat cu SUA si Slovenia recent, pe teren propriu, am evoluat bine si am castigat. Totusi, vom intalni aceste echipe in Africa de Sud, in luna iunie, si va fi diferit. Algeria a invins Egiptul si este o echipa valoroasa. Fiecare adversar va fi dificil, deoarece atunci cand joci la Cupa Mondiala niciun meci nu este usor. Daca vom castiga Cupa Mondiala? Trebuie", spus Capello pentru BBC.

BECKHAM: "NU EXISTA GRUPE USOARE"

La randul sau, fotbalistul David Beckham, care a participat la tragerea la sorti, a declarat ca grupa Angliei este una interesanta: "Este o grupa interesanta, nu exista meciuri usoare la Cupa Mondiala. Ca tara, suntem onorati sa fim aici si sa luam parte la un eveniment istoric pentru Africa de Sud".

BRADLEY, AMERICA: "NU NE TEMEM DE ANGLIA"

De cealalta parte, managerul echipei Statelor Unite ale Americii, Bob Bradley, a precizat ca tragerea la sorti a fost interesanta si ca asteapta cu nerabdare meciul cu Anglia. "Este extraordinar. Nu, nu ne temem de Anglia. Algeria si Slovenia nu sunt cele mai bune echipe din lume, dar au facut eforturi mari pentru a ajunge la aceasta competitie", a mai spus Bradley.

DONOVAN: "ABIA ASTEPT SA II INTALNESC PE LAMPARD SI GERRARD"

Mijlocasul american Landon Donovan, a declarat ca ar fi putut fi mai rau pentru SUA la tragerea la sorti. "Imi va placea sa-i intalnesc pe Lampard sau Gerrard la mijlocul terenului. Nu as fi putut visa la un duekl mai bun", a spus Donovan.

SAADANE, ALGERIA: "NU E IMPOSIBILA GRUPA"

Selectionerul Algeriei, Rabah Saadane, a declarat ca nu se astepta la o asemenea grupa. "Este dificil, dar nu imposibil. Slovenia, primul nostru adversar in grupa, este o echipa redutabila, care a urcat in ultima perioada, dar este mai putin cunoscuta. Toate meciurile vor fi dificile. SUA si Anglia cunosc bine astfel de competitii, si sunt conduse de mari antrenori. Oricum, nu avem nimic de pierdut, vom da totul", a spus Rabah Saadane.

NOVAKOVIC
, SLOVENIA: "AVEM ADVERSARI PE CARE II PUTEM INVINGE"

Potrivit BBC, atacantul echipei nationale a Sloveniei, Milivoje Novakovici, a declarat: "Pot sa spun ca sunt multumit de tragerea la sorti, primul meci cu Algeria va fi cel mai important si va fi decisiv pentru viitorul nostru. Vom avea adversari pe care ii putem invinge. Anglia este favorita".
 


REACTII GRUPA A: Africa de Sud, Mexic, Uruguay, Franta


PARREIRA, AFRICA DE SUD: "E UNA DIN CELE MAI DEZECHILIBRATE GRUPE"

Antrenorul nationalei Africii de Sud, brazilianul Carlos Alberto Parreira, a declarat, vineri, ca sud-africanii nu fac parte dintr-o "grupa a mortii", insa nici nu poate spune este o grupa facila, tinand cont de faptul ca vor avea ca adversare Mexic, Uruguay si Franta, informeaza AFP.

"Pentru prima data la o tragere la sorti, nu exista o grupa a mortii, dar nici una facila. Cred insa ca este una dintre cele mai dezechilibrate. Avem ca adversare doua foste campioane mondiale, Franta si Uruguay. Trebuie sa ne prezentam bine si cel mai usor mod de a reusi asta este sa ne pregatim bine din punct de vedere mental", a declarat Carlos Alberto Parreira, dupa tragerea la sorti a grupelor CM-2010, care s-a desfasurat, vineri, la Cape Town.

AGUIRRE
, MEXIC: "PUTEM REALIZA MULTE LA ACEST MONDIAL"

Selectionerul Mexicului, Javier Aguirre, s-a declarat incantat de faptul ca echipa sa va disputa meciul de deschide al CM in compania Africii de Sud. "Sunt foarte entuziasmat de acest prim meci. Pentru noi, este important sa demonstram lumii intregi ca putem realiza multe la aceasta editie a Cupei Mondiale. Faptul ca jucam impotriva tarii gazda este o mare oportunitate pentru noi", a spus Aguirre.

DOMENECH: "NU EXISTA O GRUPA A MORTII"

La randul sau, selectionerul Frantei, Raymond Domenech, a declarat: "Vom juca cu tara gazda, si nu va fi usor, pentru ca este ca si cum am juca in deplasare. Grupele sunt echilibrate. Nu cred ca exista de aceasta data o grupa a mortii. Am jucat deja cu Uruguay si Mexic inainte de 2006. Obiectivul tuturor echipelor este sa castige Cupa Mondiala, exista 32 de echipe care viseaza sa devina campioane mondiale".

TABAREZ, URUGUAY: "NU TREBUIE SA NE GANDIM LA TRAGEREA ASTA CA LA O DRAMA"

Selectionerul Uruguayului, Oscar Tabarez, a declarat ca grupele CM nu sunt nici bune, nici rele. "Nu stim in ce forma vor fi echipele in luna iunie. Nu trebuie sa ne gandim la aceasta tragere ca la o drama. Va fi o Cupa Mondiala calatoare: toate echipele vor fi nevoite sa parcurga multi kilometri", a mai spus Tabarez.


REACTII GRUPA F: Italia, Paraguay, Noua Zeelanda, Slovacia


LIPPI: "NE TEMEM DE TOTI ADVERSARII"

Selectionerul Italiei, Marcello Lippi, a declarat, vineri, ca nu este nici multumit, dar nici dezamagit de tragerea la sorti de vineri, in urma careia campioana mondiala en-titre va avea ca adversare in grupa F a Cupei Mondiale echipele Paraguay, Noua Zeelanda si Slovacia.

"Cu cat consideri ca un adversar este mai usor, cu atat va fi mai greu. Nationala Paraguayului a condus mult timp grupa Americii de Sud, fiind depasita pe final de Brazilia. Slovacia este o echipa tanara, care a eliminat mari echipe in grupa sa (n.r. - Cehia si Polonia). In ceea ce priveste Noua Zeelanda, vom studia care sunt caracteristicile sale. Toti adversarii sunt de temut", a spus Lippi.

MARTINO
, PARAGUAY: "E O GRUPA ACCESIBILA"

Antrenorul argentinian al nationalei Paraguayului, Gerardo "Tata" Martino, a declarat ca nu crede ca este o grupa facila, dar pare accesibila: "Echipele mi se par de valori apropiate. Nu cred ca este o grupa facila, dar, pe hartie, pare accesibila".

TURNER, NOUA ZEELANDA: "SUNTEM INCANTATI CA JUCAM CU ITALIA"

Antrenorul secund al nationalei Noii Zeelande, Brian Turner, s-a declarat incantat de faptul ca echipa sa va intalni Italia, o putere in lumea fotbalului. "Am intalnit Italia in luna iunie a acestui an si nu ne-am multumit sa ne aparam, am atacat. Sunt incantat ca vom juca din nou cu Italia", a spus Turner.

WEISS, SLOVACIA: "NE BATEM LA LOCUL 2"

La randul sau, selectionerul Slovaciei, Vladimir Weiss, s-a aratat multumit de tragerea la sorti: "Este o tragere buna, exista cu siguranta grupe mai dificile. Trebuie sa ramanem calmi si sa ne pregatim bine. Italia este principala favorita, celelalte echipe urmand sa-si dispute locul doi, calificabil".


REACTII GRUPA D: Germania, Australia, Serbia, Ghana


LOW: "SUNTEM MULTUMITI DE TRAGERE"

Selectionerul Germaniei, Joachim Low, a calificat drept interesanta tragerea la sorti a grupelor CM-2010, in urma careia echipa sa va evolua in grupa D a competitiei, alaturi de Australia, Serbia si Ghana, informeaza AFP.

"Suntem mai degraba multumiti, este o grupa interesanta. Am intalnit Australia in 2005 si am avut un meci dificil. Serbia este o echipa puternica, tehnica si a pus probleme Frantei, in preliminarii. In ceea ce priveste echipa Ghanei, pentru mine este una dintre cele mai bune echipe africane, alaturi de Coasta de Fildes si Algeria. Stim la ce sa ne asteptam, si ne vom putea pregati", a spus Joachim Low.

VERBEEK, AUSTRALIA: "E O PROVOCARE PENTRU NOI"

Antrenorul Australiei, Pim Verbeek, a declarat pentru BBC: "Este o tragere la sorti interesanta. Va fi o provocare sa invingem aceste echipe si sa ne calificam mai departe".

ANTICI, SERBIA: "AVEM O SANSA MARE"

La randul sau, antrenorul echipei nationale a Serbiei, Radomir Antici, a precizat ca primul meci din grupa, cu Ghana, va decide soarta echipei sale mai departe. "Sunt multumit, pentru ca eu cred ca trebuie sa avem incredere in noi. Este o mare sansa pentru noi", a spus Antici.


REACTII GRUPA E: Olanda, Danemarca, Japonia, Camerun


BERT VAN MARWIJK, OLANDA: "E O GRUPA PERICULOASA"

Selectionerul Olandei, Bert van Marwijk, a calificat drept "periculoasa" grupa E din care va face parte echipa olandeza la Cupa Mondiala din 2010, alaturi de formatiile Danemarcei, Japoniei si Camerunului, informeaza AFP.

"Este adevarat, am evitat o grupa ca cea a Braziliei si Portugaliei. Consider aceasta grupa ca fiind periculoasa. Japonia este o echipa imprevizibila, Camerunul este foarte puternica. Din punct de vedere fizic, Camerunul are o echipa impresionanta. vestea buna este ca vom disputa primul meci cu Danemarca, la Johannesburg, acolo unde este baza noastra de pregatire", a spus Bert van Marwijk.

OLSEN, DANEMARCA: "NU O SA NE FIE USOR"

Selectionerul Danemarcei, Morten Olsen, a declarat ca nu este o grupa usoara. "Nu este o grupa usoara, dar suntem pur si simplu fericiti ca vom juca la Cupa Mondiala. Ca de obicei, vom avea un meci foarte greu cu Olanda, Japonia este cea mai buna echipa din Asia, in timp ce Camerunul are experienta la Cupa Mondiala", a spus Olsen.

OKADA
, JAPONIA: "GRUPA E O PROVOCARE"

Antrenorul echipei nationale a Japoniei, Takeshi Okada, spune ca aceasta grupa este "o provocare". "Cred ca toti adversarii nostri sunt mai bine clasati ca noi. Dar, diferenta nu este foarte mare. Aceasta grupa nu este chiar atat de rea", a spus Okada.

LE GUEN, CAMERUN: "OLANDA E FAVORITA"

La randul sau, selectionerul Camerunului, Paul Le Guen, a declarat ca Olanda este favorita grupei, tinand cont de parcursul din preliminarii.


REACTII GRUPA H: Spania, Elvetia, Honduras, Chile.


DEL BOSQUE: "NU NE GANDIM DEJA LA OPTIMI"

Selectionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a declarat, vineri, ca reprezentativa spaniola nu trebuie sa se gandeasca deja la optimile de finala ale Cupei Mondiale din 2010, inainte de a reusi calificarea din grupa H a competitiei, din care mai fac parte, Elvetia, Honduras, Chile.

"Nu trebuie sa ne plangem, fiecare echipa are calitatile sale. Nu trebuie sa ne gandim deja la optimile Cupei Mondiale", a spus Vicente del Bosque.

CALLEJAS, HONDURAS: "TREBUIE SA NE PREGATIM BINE PENTRU MONDIAL"

Rafael Callejas, presedintele Federatiei de Fotbal din Honduras, a declarat ca echipa nationala trebuie sa se pregateasca foarte bine pentru Cupa Mondiala, deoarece va intalni reprezentative de inalt nivel.

MAYNE-NICHOLLS, CHILE: "NU E NICIO O GRUPA GREA, NICI USOARA"

De cealalta parte, presedintele Federatiei de Fotbal din Chile, Harold Mayne-Nicholls, a apreciat ca grupa H nu este nici usoara, nici dificila.


VEZI PROGRAMUL MECIURILOR LA MONDIALUL DIN 2010


Campioana mondiala en titre Italia va debuta la CM-2010 in data de 14 iunie, intr-un meci cu Paraguay, care se va disputa la Rustenburg, in cadrul grupei F a competitiei din Africa de Sud, s-a stabilit in urma tragerii la sorti de vineri, de la Cape Town.

Programul meciurilor din faza grupelor Cupei Mondiale din 2010:

Grupa A

Vineri, 11 iunie

Meciul 1: Africa de Sud - Mexic (meciul de deschidere al competitiei, Johannesburg/Soccer City, ora locala 16.00);

Meciul 2: Uruguay - Franta (Cape Town, ora locala 20.30).

Miercuri, 16 iunie

Meciul 17: Africa de Sud - Uruguay (Pretoria, ora 20.30).

Joi, 17 iunie

Meciul 18: Franta - Mexic (Polokwane, ora 13.30).

Marti, 22 iunie

Meciul 34: Franta - Africa de Sud (Bloemfontein, ora 16.00);

Meciul 33: Mexic - Uruguay (Rustenburg, ora 16.00).

Grupa B

Sambata, 12 iunie

Meciul 3: Argentina - Nigeria (Port Elizabeth, ora 13.30);

Meciul 4: Coreea de Sud - Grecia (Johannesburg/Ellis-Park, ora 16. 00).

Joi, 17 iunie

Meciul 19: Grecia - Nigeria (Bloemfontein, ora 16.00);

Meciul 20: Argentina - Coreea de Sud (Johannesburg/Soccer City, ora 20.30)

Marti, 22 iunie

Meciul 35: Nigeria - Coreea de Sud (Durban, ora 20.30);

Meciul 36: Grecia - Argentina (Polokwane, ora 20.30).

Grupa C

Sambata, 12 iunie

Meciul 5: Anglia - SUA (Rustenburg, ora 20.30).

Duminica, 13 iunie

Meciul 6: Algeria - Slovenia (Polokwane, ora 13.30).

Vineri, 18 iunie

Meciul 22: Slovenia - SUA (Johannesburg/Ellis-Park, ora 16.00);

Meciul 23: Anglia - Algeria (Cape Town, ora 20.30).

Miercuri, 23 iunie

Meciul 38: SUA - Algeria (Pretoria, ora 16.00);

Meciul 37: Slovenia - Anglia (Port Elizabeth, ora 16.00).

Grupa D

Duminica, 13 iunie

Meciul 7: Germania - Australia (Pretoria, ora 16.00);

Meciul 8: Serbia - Ghana (Durban, ora 20.30).

Vineri, 18 iunie

Meciul 21: Germania - Serbia (Port Elizabeth, ora 13.30).

Sambata, 19 iunie

Meciul 24: Ghana - Australia (Rustenburg, ora 13.30).

Miercuri, 23 iunie

Meciul 40: Australia - Serbia (Nelspruit, ora 20.30);

Meciul 39: Ghana - Germania (Johannesburg/Soccer City, ora 20.30).

Grupa E

Luni, 14 iunie

Meciul 9: Olanda - Danemarca (Johannesburg/Soccer City, ora 13.30);

Meciul 10: Japonia - Camerun (Bloemfontein, ora 16.00).

Sambata, 19 iunie

Meciul 25: Olanda - Japonia (Durban, ora 16.00);

Meciul 26: Camerun - Danemarca (Pretoria, ora 20.30).

Joi, 24 iunie

Meciul 44: Camerun - Olanda (Cape Town, ora 20.30);

Meciul 43: Danemarca - Japonia (Rustenburg, ora 20.30).

Grupa F

Luni, 14 iunie

Meciul 11: Italia - Paraguay (Rustenburg, ora 20.30).

Marti, 15 iunie

Meciul 12: Noua Zeelanda - Slovacia (Cape Town, ora 13.30).

Duminica, 20 iunie

Meciul 27: Slovacia - Paraguay (Bloemfontein, ora 13.30);

Meciul 28: Italia - Noua Zeelanda (Nelspruit, ora 16.00).

Joi, 24 iunie

Meciul 42: Paraguay - Noua Zeelanda (Polokwane, ora 16.00);

Meciul 41: Slovacia - Italia (Johannesburg/Ellis-Park, ora 16.00).

Grupa G

Marti, 15 iunie: Coasta de Fildes - Portugalia (Port Elizabeth, ora 16.00);

Meciul 14: Brazilia - Coreea de Nord (Johannesburg/Ellis-Park, ora 20.30).

Duminica, 20 iunie

Meciul 29: Brazilia - Coasta de Fildes (Johannesburg/Soccer City, ora 20.30).

Luni, 21 iunie

Meciul 30: Portugalia - Coreea de Nord (Cape Town, ora 13.30).

Vineri, 25 iunie

Meciul 46: Coreea de Nord - Coasta de Fildes (Durban, ora 16.00);

Meciul 45: Portugalia - Brazilia (Nelspruit, ora 16.00).

Grupa H

Miercuri, 16 iunie

Meciul 15: Honduras - Chile (Nelspruit, ora 13.30);

Meciul 16: Spania - Elvetia (Durban, ora 16.00).

Luni, 21 iunie

Meciul 31: Chile - Elvetia (Port Elizabeth, ora 16.00);

Meciul 32: Spania - Honduras (Johannesburg/Ellis-Park, ora 20.30).

Vineri, 25 iunie

Meciul 48: Elvetia - Honduras (Bloemfontein, ora 20.30);

Meciul 47: Chile - Spania (Pretoria, ora 20.30).


Programul optimilor de finala ale Cupei Mondiale:

Sambata, 26 iunie

Meciul 49: Echipa de pe locul 1 in grupa A - locul 2 in grupa B (Port Elizabeth, ora 16.00);

Meciul 50: Locul 1 in grupa C - locul 2 in grupa D (Rustenburg, ora 20.30).

Duminica, 27 iunie

Meciul 51: locul 1 in grupa D - locul 2 in grupa C (Bloemfontein, ora 16.00);

Meciul 52: Locul 1 in grupa B - locul 2 in grupa A (Johannesburg/Soccer City, ora 20.30).

Luni, 28 iunie

Meciul 53: Locul 1 in grupa E - locul 2 in grupa F (Durban, ora 16.00);

Meciul 54: Locul 1 in grupa G - locul 2 in grupa H (Johannesburg/Ellis-Park, ora 20.30).

Marti, 29 iunie

Meciul 55: Locul 1 in grupa F - locul 2 in grupa E (Pretoria, ora 16.00);

Meciul 56: Locul 1 in grupa H - locul 2 in grupa G (Cape Town, ora 20.30).

Sferturile de finala ale CM-2010:

Vineri, 2 iulie

Meciul 57: Castigatoarea meciului 53 - Castigatoarea meciului 54 (Port Elizabeth, ora 16.00);

Meciul 58: Castigatoarea meciului 49 - Castigatoarea meciului 50 (Johannesburg/Soccer City, ora 20.30).

Sambata, 3 iulie

Meciul 59: Castigatoarea meciului 52 - Castigatoarea meciului 51 (Cape Town, ora 16.00);

Meciul 60: Castigatoarea meciului 55 - Castigatoarea meciului 56 (Johannesburg/Ellis-Park, ora 20.30).

Programul semifinalelor CM:

Marti, 6 iulie

Meciul 61: Castigatoarea meciului 58 - Castigatoarea meciului 57 (Cape Town, ora 20.30).

Miercuri, 7 iulie

Meciul 52: Castigatoarea meciului 59 - Castigatoarea meciului 60 (Durban, ora 20.30).

Finala mica se va disputa sambata, 10 iulie, la Port Elizabeth, de la ora locala 20.30, intre invinsa din meciul 61 si invinsa din meciul 62.

Finala mare a turneului din Africa de Sud va avea loc duminica, 11 iulie, la Johannesburg/Soccer City, de la ora 20.30, intre castigatoarea meciului 61 si castigtoarea meciului 62.


MINGEA OFICIALA A FOST LANSATA! - SUPER IMAGINI AICI


Mingea oficiala a editiei din 2010 a Cupei Mondiale de fotbal a fost prezentata, vineri, la Cape Town, de firma producatoare adidas, inaintea tragerii la sorti a grupelor competitiei ce se va desfasura in Africa de Sud, informeaza AFP.

Balonul oficial, denumit "Jabulani" ("Fii fericit" in dialectul zulu), este dotat cu noi tehnologii si are un design inspirat de tara gazda a competitiei.

Pentru crearea acestui balon au fost folosite unsprezece culori diferite, care reprezinta "cei 11 jucatori din fiecare echipa, cele 11 limbi oficiali ale Africii de Sud si cele 11 triburi sud-africane".

"Patru elemente triunghiulare pe un fond alb confera balonului o identitate vizuala unica, in stilul african", au precizat, cu ocazia prezentarii, oficialii adidas.

Acest balon, gratie unui nou profil "Grip’n’Groove", garanteaza o stabilitate extraordinar de buna si un control optim, tinand cont de conditiile climatice particulare pe care le vor gasi jucatorii in Africa de Sud.

www.sport.ro va ofera super imagini cu mingea oficiala a campionatului mondial din Africa de Sud! Vezi cum au testat-o Kaka, Benzema si Lampard!


VEZI MAI JOS SUPER GALERIE FOTO CU TRAGEREA LA SORTI!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!