Vezi cum se face cea mai criticata minge din istoria fotbalului: Jabulani!

Autor: Sport.ro
Miercuri 16 Iunie 2010, 13:57

	Vezi cum se face cea mai criticata minge din istoria fotbalului: Jabulani!

Selectionerul Coastei de Fildes, Sven Goran Eriksson, si-a exprimat unele critici la adresa mingii oficiale de la Mondial, "Jabulani".

"Puteti vedea in timpul meciuri sau atunci cand exersezi loviturile de poarta, balonul are o traiectorie plutitoare. Nici portarii nu sunt multumiti de minge. Desigur, acum e prea tarziu sa faci ceva, dar cred ca avizul celor mai buni portari din lume trebui sa fie luat in considerare mai des. Antrenori, jucatori si brand-ul care a produs mingea (Adidas), toata lumea ar trebui sa discute", a spus Eriksson dupa remiza (0-0) inregistata de Coasta de Fildes impotriva Portugaliei, marti, la Port Elizabeth.

Balonul Cupei Mondiala din acest an a fost numit "deteriorat" de portarul nationalei Spaniei, Iker Casillas, si "imprevizibil" de campionul mondial cu nationala Italiei, Gianluigi Buffon, care a considerat "rusinos ca un astfel de balon e utilizat intr-o competitie asa de importanta".

"Exista cerinte stricte stabilite de FIFA legate de minge (greutate, inaltime, deviere si comportamentul in functie de temperatura). Nu numai ca baloanele noastre respecta in totalitate aceste criterii, dar ele merg dincolo de ele", a fost raspunsul firmei Adidas.

Mingea oficiala pentru Cupa Mondiala din 2010 are o greutate de 440 grame si un diametru de 69 cm.

Premierul Ludovic Orban: ”Sigur o să încercăm să creștem alocația” copiilor
BRAT