Campionatele Europene de Gimnastica CE Gimnastica de la Sofia Diana Bulimar Larisa Iordache Romania Campionatul European 2014

Performanta senzationala in weekend, Romania a devenit UNICA in Europa! Ce s-a intamplat:

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 08:27
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 10:42

Cu intreg sportul romanesc in pragul colapsului, cu un fotbal care nu mai atrage sepctatorii pe stadioane, cu echipe falimentare si cu scandaluri la tot pasul, dar si cu o lipsa acuta de finantare in alte activitati decat fotbalul, exista o disciplina cu care Romania se poate mandri - gimnastica, iar asta datorita unor antrenori dedicati, care au pus intotdeauna performanta inaintea recompenselor, si a unor tinere pentru care visul de a deveni campioane, de a de veni "ca Nadia", nu a putut fi spulberat de lipsurile materiale.

Gimnastica romaneasca ramane astfel una dintre disciplinele cu care nu doar ca ne putem mandri, insa cu care ne putem face auziti.

O noua medalie de aur, un record absolut

In 1994, la Stockholm, Suedia, in programul competitional al Campioanelor Europene feminine era introdus si concursul pe echipe, cel dintai titlu revenind chiar reprezentativei Romaniei, pentru ca, in timpul care a trecut, in vitrina cu trofee Romaniei adunandu-se alte cinci randuri de medalii (1996 - Birmingham, 1998 - Amsterdam, 2004 - Sankt Petersburg, 2008 - Clermond-Ferrand, 2012 - Bruxelles).

Iar la doua decenii de cand Lavinia Milosovici, Simona Amanar, Gina Gocean si Nadia Hatagan castigau prima medalie, noua echipa a Romaniei, a carei lider este Larisa Iordache, "o pitica" de 17 ani, a reusit o noua minune. Larisa, alaturi de Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Stefania Stanila si Silvia Zarzu, gimnaste care nici nu se nascusera pe vremea cand Lavinia Milosovici lua aurul la Europene, au adus cea de-a 7-a medalie de aur la proba pe echipe, castigand chiar in fata Rusiei.

S-au retras "veteranele", dar nu va speriati!

Sansele Romaniei la Europenele de la Sofia pareau destul de mici inaintea concursului, in conditiile in care Sandra Izbasa si Catalina Ponor, cele mai titrate gimnaste ale ultimilor ani, s-au retras. Cum, necum, Belu, Bitang si Lucian Sandu, dar si alti antrenori minunati din gimnastica Romaneasca, au gasit noi "resurse". Cu o echipa in plina reconstructie, cu nu mai putin de trei debutante la un astfel de turneu, Romania a reusit inca o data sa arate ca este "Regina Europei la gimnastica".

Cu un total de 172,754, echipa Romaniei a urcat pe primul loc al podiumului de la Campionatele Europene, surclasand Marea Britanie, poate una dintre surprizele turneului, si Rusia, poate favorita numarul 1 inaintea inceperii evenimentului si, cu siguranta, cea mai mare rivala a noastra.

Echipa noastra a castigat trei din cele patru aparate in finala pe echipe, Diana Bulimar si Andreea Munteanu avand o evolutie perfecta la sarituri, dar si la sol, in timp ce Larisa Iordache, cea care va intra si in finalele de individual, a stiut sa-si conduca perfect mai tinerele colege.

Prestatii bune si in finalele pe aparate

In finalele pe aparate, de ieri, gimnastele Romaniei au reusit noi performante superbe, Larisa Iordache castigand 3 medalii, un aur, un argint si un bronz, in timp ce Diana Bulimar s-a clasat pe locul 4 la sol.

Larisa Iodache a luat aurul la sol, argintul la barna si bronzul la sarituri, in timp ce concursul la paralele i-a adus doar un loc 6.

Modifică setările cookies