Campionatul european de gimnastica Diana Bulimar Larisa Iordache Campionatul European 2014

INCEPE! Primele emotii pentru echipa Romaniei! Programul calificarilor de la Europeanul de gimnastica de la Sofia

Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Stefania Stanila si Silvia Zarzu incep azi concursul la Campionatele Europene de la Sofia. Transmite-le AICI un mesaj de sustinere!

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 15 Mai 2014, 12:24
Data actualizarii: Joi 15 Mai 2014, 12:49

Drumul spre Rio incepe azi! Noua echipa a Romaniei e in fata celei mai importante competitii din drumul spre Jocurile Olimpice!


Dupa calificarile junioarelor, a venit randul senioarelor sa debuteze la Europeanul de la Sofia. Azi vor avea loc calificarile pe echipe si la individual compus, in care Romania trebuie sa intre in primele opt tari ale continentului.

Romania va concura azi in ultima subdiviziune, alaturi de Germania, de Rusia, de Belgia, de Spania, de Marea Britanie, de Franta si de Italia. Concursul incepe de la ora 17:30 la paralele si se incheie la 19:30 cu proba sariturilor.

"Primul si cel mai puternic adversar pe care trebuie sa-l invingem suntem noi! Daca vom castiga aceasta batalie, atunci o vom castiga si pe cealalta", ne-a spus Larisa Iordache aseara, dupa ce a mers alaturi de echipa sa sustina junioarele in claificari.

Si in calificari si in finala vor concura cate trei gimnaste, toate notele lor fiind luate in calcul pentru punctajul final.

Romania e Campioana Europeana pe echipe, dar echipa s-a schimbat mult de atunci.

"Suntem o echipa si avem datoria de a fi una langa alta, de a ne sustine reciproc. Nu cred ca este mai greu ca la alte campionate, acolo unde am urcat pe podium. Daca ne facem treaba asa cum am exersat la antrenamente, atunci sunt convinsa ca totul va fi bine", a spus Diana Bulimar.

Ordinea intrarii in concurs a gimnastelor din Romania

Paralele – Stefania Stanila, Diana Bulimar, Larisa Iordache
Barna – Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Larisa Iordache
Sol – Andreea Munteanu, Diana Bulimar, Larisa Iordache
Sarituri - Stefania Stanila, Silvia Zarzu, Larisa Iordache

Program
Calificari: joi, 15 mai
Finala pe echipe: sambata, 17 mai, ora 15:00
Finale pe aparate: duminica, 18 mai, ora 14:00

BELU: "NU NE LUPTAM DOAR CU RUSIA!"

"Trebuie sa fim optimisti. A fost un antrenament satisfacator, fetele au incercat sa se acomodeze cat mai bine cu aparatele. Azi (miercuri, n.r.)intra junioarele in competitie, maine intra senioarele.

Toate fetele sunt sanatoase. Important este ca cele mai mici sa treaca peste emotii si sa-si faca treaba cat mai bine. La antrenamente si cele mici si cele mari au aratat bine.

Trebuie sa realizam ca nu le mai avem in echipa pe Ponor si Izbasa, iar aceste tinere care nu au inca un nume cunoscut trebuie sa-si asume responsabilitatea continuitatii”, a declarat Octavian Belu.

De asemenea, acesta a tinut sa mai spuna: "As adauga impresia noastra si celorlaltor antrenori de aici: valorile sunt destul de apropiate, merg bine echipele Italiei si Marii Britanii, dar si echipa Austriei. Individualitati gasesti in lotul fiecarei tari.

Lucrurile nu sunt transate intre Romania si Rusia. In special la echipe, Marea Britanie si Italia au sanse sa se lupte pentru podium".

Modifică setările cookies