Romania Campionatul european de gimnastica Campionatul European 2014

FOTO & VIDEO A inceput Europeanul de gimnastica! Romancele au facut deja SHOW in tribune! Imagini de la Sofia

Urmareste Campionatul European de gimnastica de la Sofia pe www.sport.ro! 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 19:40
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 20:24

UPDATE | Junioarele Romaniei, Laura Jurca, Andreea Iridon si Anda Butuc, s-au calificat in patru finale la Campionatul European.

Gimnasta junioara Laura Jurca s-a calificat, miercuri, in finale la individual-compus, sarituri si sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon in finale la individual-compus, barna si sol, iar Anda Butuc in finală la barna.

Laura Jurca s-a calificat in finala la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmand sa evolueze si in ultimul act la sarituri (14.333) si la sol (13.933).

La randul sau, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmand a evolua si ea in finala la individual-compus si la barna (13.933), in care va lua startul si Anda Butuc (14.066). Iridon este finalista si la sol (13.966).

Echipa de junioare a Romaniei, in componenta, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia, cu un total de 164.972 puncte. Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliata cu aur (168.262 puncte) si Marii Britanii (165.005 puncte), medaliata cu argint.

Joi vor intra in competitie si senioarele, in formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

In urma calificarilor se vor stabili cele opt finaliste in concursul pe echipe de sambata, dar si finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) si pe aparate (duminica), in deschidere evoluand junioarele.

Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia este obtinerea a trei-patru medalii.


Azi au inceput primele probe de la Campionatul European de gimnastica de Sofia,`calificarile din probele de junioare!

Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Asiana Peng au intrat azi in calificari pe echipe si au avut ceva emotii. Una din ele a cazut de pe aparat.

Desi nu sunt nici ele foarte mari de varsta, senioarele le-au incurajat de pe margine pe micutele gimnaste coordonate de Cristian si Lacramioara Moldovan.

"Atenta, atenta!", "Respira!", "Hai, hai!", "Bine, bine!", "Am emotii!" se auzea din tribuna in care se aflau Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu si Silvia Zarzu.

De joi vor avea si ele emotii. Incep calificarile pentru probele individuale si la concursul pe echipe. De vineri si pana duminica sunt programate finalele de la Sofia. 

PROGRAM


JOI: CALIFICARI SENIOARE
VINERI, SAMBATA SI DUMINICA: FINALE SENIOARE, JUNIOARE


Belu: "Am ramas fara Izbasa si Ponor, dar continuam sa speram, avem gimnaste bune"


"Nu plecam cu sansa a doua, plecam cu o sansa pe care o au toti participantii la Campionatele Europene si eu sper ca experimentele Bulimar si Iordache sa-si faca treaba asa cum si-au facut-o si la alte competitii, iar cele doua junioare Stanila si Munteanu sa vina cu ceea ce pot mai bun la bugetul echipei.

 Orice mica neatentie costa enorm, pentru ca acum se iau doar trei note din trei sportive. Nu ne speriem de nimeni, nu plecam de acasa cu locul doi sau trei. S-au văzut si miracole, dar sa plecam cu optimism si sa ne facem treaba cat mai bine…

Echipa este formata din Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu si, in pregatire, pentru a avea, totusi, o rezerva, Anamaria Ocolisan. Ne referim la fetele care au varsta de 16 ani, care sa fie admise in concursul de senioare. Din echipa de la Bruxelles au mai ramas doar doua, Larisa Iordache si Diana Bulimar prin plecarea a doua gimnaste foarte importante, Sandra Izbasa si Catalina Ponor, care au contribuit foarte mult in cucerirea acelui titlu.

Avand in vedere formatul concursului, pentru fiecare moment al competitiei, cele mai bune trei sportive vor fi pe aparate, indiferent de experienta pe care o au in spate… Sunt foarte putine lucruri de schimbat pe ultima suta. Eu sper ca fetele sa fie sanatoase, sa ajunga la «Europene» si sa faca treaba buna acolo, pentru ca s-au pregătit.

Chiar daca unele au avut mult de recuperat din pregatire dupa pauze foarte lungi, iar aici cel mai bun exemplu este Diana Bulimar, care a avut de petrecut un drum extrem de greu. Sper sa nu apara probleme de ultim moment",  


ROMANIA SE BATE CU RUSIA PENTRU SUPREMATIE


Romania se bate cu Rusia pentru suprematia europeana in gimnastica! Cu o echipa noua si tanara, Octavian Belu incearca sa obtina un nou titlu european. Ar fi al saptelea!

Romania - Rusia e un meci disputat inca din 1994, de cand se desfasoara competitia pe echipe. Romania a castigat in 1994, 1996, 1998, 2004, 2008 si 2012, in timp ce Rusia s-a impus in 2000, 2002 si 2010.

A venit randul pentru Larisa Iordache (17 ani), Diana Bulimar (18 ani), Stefania Stanila (16 ani), Andreea Munteanu (15 ani) si Silvia Zarzu (16 ani) sa duca traditia mai departe. Romania e in continuare considerata favorita la titlu, in ciuda debutantelor din echipa.

Romania conduce in fata Rusiei si la numarul total de medalii europene: 136 la 117.

Larisa Iordache va conduce echipa Romaniei incepand cu calificarile de joi. Sambata va avea loc finala echipelor, in timp ce duminica vor avea loc finalele individuale.


Iordache implineste 18 ani si a trecut deja peste o deceprie majora in cariera, la Londra 2012, cand o accidentare a impidicat-o sa ia medalie la individual. A ajutat totusi echipa sa ajunga pe podium. Acum Larisa tineste aur pe linie. 

Modifică setările cookies