Larisa Iordache Campionatele Europene de Gimnastica gimnastica Campionatul European 2014

Favorite la AUR! Larisa Iordache si Bulimar se lupta cu Rusia la Campionatele Europene: "Suntem propriul nostru adversar!"

Junioarele Romaniei, Laura Jurca, Andreea Iridon si Anda Butuc, s-au calificat in patru finale la Campionatul European (DETALII AICI). Larisa Iordache, una dintre cele mai importante gimnaste din lotul Romaniei, a vorbit si ea despre sansele la o medalie de aur.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Mai 2014, 21:33
Data actualizarii: Miercuri 14 Mai 2014, 22:18

Junioarele Romaniei, Laura Jurca, Andreea Iridon si Anda Butuc, s-au calificat in patru finale la Campionatul European.

Gimnasta junioara Laura Jurca s-a calificat, miercuri, in finale la individual-compus, sarituri si sol, la CE de la Sofia, Andreea Iridon in finale la individual-compus, barna si sol, iar Anda Butuc in finală la barna.

Laura Jurca s-a calificat in finala la individual-compus, de pe locul 3, cu un total de 55.641 puncte, ea urmand sa evolueze si in ultimul act la sarituri (14.333) si la sol (13.933).

La randul sau, Andreea Iridon a ocupat locul 9, cu un total de 53.965 puncte, urmand a evolua si ea in finala la individual-compus si la barna (13.933), in care va lua startul si Anda Butuc (14.066). Iridon este finalista si la sol (13.966).

Echipa de junioare a Romaniei, in componenta, Laura Jurca, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica si Andreea Ciurusniuc, a cucerit, miercuri, medalia de bronz la Campionatul European de la Sofia, cu un total de 164.972 puncte. Pe podium au mai urcat echipele Rusiei, medaliata cu aur (168.262 puncte) si Marii Britanii (165.005 puncte), medaliata cu argint.

Joi vor intra in competitie si senioarele, in formula Larisa Iordache, Diana Bulimar, Stefania Stanila, Andreea Munteanu, Silvia Zarzu.

In urma calificarilor se vor stabili cele opt finaliste in concursul pe echipe de sambata, dar si finalistele de la individual-compus (finala va avea loc vineri) si pe aparate (duminica), in deschidere evoluand junioarele.

Obiectivul delegatiei Romaniei la CE de la Sofia este obtinerea a trei-patru medalii.

Larisa Iordache: "Noi suntem cel mai dificil adversar al nostru"

"Bineinteles ca sunt emotii, dar sunt emotii constructive si ne vor ajuta pentru fiecare aparat in parte. Speram sa ne concentram si sa facem tot ce-i mai bun.

Emotii sunt intotdeauna, si pentru noi, si pentru fetele mici, pentru junioare. Uneori emotiile sunt mai mare pentru ele, e mult mai greu in tribune. E greu sa privesti din exterior, din perspectiva unui antrenor.

Pornim ca favorite, insa ne concentram sa ne facem fiecare program in parte, sa nu facem greseli, sa facem tot ce e mai bun. Nu pot sa zic ca sunt liderul echipei, nu ma consider. A fost bine pentru mine ca am stat langa Sandra Izbasa si Catalina Ponor, ele m-au tras in sus, iar acum sunt motivata sa le ajut si pe fetele mai tinere.

Noi ne dorim medalii, ne dorim victorii. Plecam cu ganduri optimiste si vrem totul. Lupta e cu noi, apoi cu rusoaicele. Noi suntem cel mai dificil adversar al nostru", a spus Larisa Iordache pentru Pro TV, intr-un interviu acordat la Sofia, orasul de disputare al Campionatelor Europene de gimnastica.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies