Zlatan Ibrahimovic AC Milan retragere Zlatan Ibrahimovic Campionate externe

Zlatan Ibrahimovic a oferit un răspuns clar, când a fost întrebat despre retragerea din fotbal

La 41 de ani, Zlatan Ibrahimovic a vorbit din nou despre retragerea din fotbal, într-un amplu interviu acordat pentru publicația CNN.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 15:27
Data actualizarii: Vineri 28 Octombrie 2022, 15:27

Starul suedez nu se gândește, momentan, la momentul retragerii și spune că nu duce lipsă de motivație pentru a continua să-și încânte fanii. Momentan, Ibra este accidentat și nu a evoluat deloc în acest sezon.

Atacantul este așteptat să revină în prima parte a anului 2023.

Zlatan Ibrahimovic, răspuns categoric despre retragerea din fotbal

"Am o mare pasiune pentru fotbal. Acum este o situație diferită, la vârsta mea, dar mă bucur de fiecare zi. Când te lași de fotbal, cred că îi simți lipsa în fiecare zi. Așa că nu vreau să am regrete, să-mi spun că trebuia să mai joc.

Încerc să rămân la același nivel cu acești jucători tineri, să muncesc din greu pentru a ține ritmul. Vreau să fiu sănătos și să joc, să văd la ce nivel pot să ajung.

Nu mă gândesc la retragere, cred că finalul nu este aproape. Cât timp pot produce rezultate, vreau să joc. În momentul în care voi regresa, vreau ca oamenii din jurul meu să fie sinceri și să-mi spună că nu mai pot ajuta. Apoi voi fi realist.

Încă mai am motivație, vreau să fiu mai bun în fiecare zi. Asta e mentalitatea mea, dacă nu muncesc suficient, nu mă simt bine. Vreau să-mi provoc corpul, să văd cât de departe pot ajunge", a spus Zlatan Ibrahimovic. 

Atacantul a revenit la AC Milan în iarna lui 2020, iar de atunci a ajutat gruparea de pe San Siro să câștige titlul, marcând 36 de goluri în toate competițiile și oferind 11 pase decisive. Însă, din cauza accidentării, superstarul nu a fost inclus de Stefano Pioli (56 ani) pe lista UEFA pentru meciurile din grupele UEFA Champions League din acest sezon.

Zlatan Ibrahimovic, la AC Milan

Zlatan a trecut pe la Milan în două rânduri. Prima dată, suedezul a acceptat propunerea să evolueze în tricoul Rossonerilor în 2011, când a părăsit Barcelona și La Liga, pentru Seria A, după un sezon dezamăgitor la gruparea catalană.

Atacantul a stat la Milan până în 2012, când PSG l-au transferat pentru suma de 21 milioane de euro. 

Suedezul a revenit, ulterior, la formația de pe San Siro în ianuarie 2020. Zlatan petrecuse două sezoane la LA Galaxy, unde a făcut furori, cu gândul de a se retrage, dar nu a putut sta deoparte de fotbalul din ligile de top ale Europei.

Modifică setările cookies