Campionate externe

"Trebuie oprite meciurile alfel nimic nu se va schimba!" Anunt incredibil facut de presedintele UEFA

Presedintele UEFA le-a transmis un mesaj arbitrilor.

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 02 Aprilie 2019, 19:49
Data actualizarii: Marti 02 Aprilie 2019, 19:52

Aleksander Ceferin a declarat ca le va transmite arbitrilor sa fie "curajosi" si sa opreasca meciurile pentru a opri abuzul oamenilor "galagiosi, agresivi si primitivi"! Declaratia presedintelui UEFA vine dupa ultimele 2 scandaluri de rasism din fotbal - Callum Hudson-Odoi a fost victima insultelor rasiste la partida Dinamo Kiev - Chelsea, pentru ca apoi Danny Rose de la Tottenham sa fie tinta in partida Angliei din Muntenegru.

Antrenori precum Jurgen Klopp si Pep Guardiola au cerut ca partidele sa fie oprite cand au loc scandari rasiste, iar Ceferin este de acord: "Dupa cateva incidente in ultimele zile si luni, vom vorbi cu arbitrii din nou si le vom spune sa fie increzatori, sa nu se teama sa actioneze. Stiu despre asta insa sunt oameni si este dificil sa decizi daca actionezi sau nu. Este un pas mare. Dar vom vorbi cu ei si le vom spune sa aiba curaj.

Pentru ca in momentul in care un meci va fi oprit sau nu se va juca, cred ca 90% din persoanele normale de pe stadion le-ar da suturi in fund acelor idioti. Daca nu se intampla nimic, doar le spun ca sunt idioti. Nu am vazut prea multe meciuri cu scandari rasiste, insa atunci cand vezi, 90% din oameni sunt nervosi. Ei (persoanele rasiste) sunt in minoritate, insa persoanele negative sunt mereu cele mai galagioase. Oamenii pozitiv vor o viata linistita. Persoanele negative sunt galagiosi, agresiv. De aceea exista uneori sentimentul ca oamenii negativi au castig de cauza, pentru ca sunt asa galagiosi, primitivi, agresivi. Este foarte important sa cream presiune pentru ca altfel lucrurile nu se vor schimba si nu vor fi rezolvate" a spus Ceferin, citat de Four Four Two.

CITESTE SI

Modifică setările cookies