Real Madrid si Barca, detronate in topul bogatilor. Cel mai valoros club din lume vine acum din NFL: americanii ocupa 7 din 10 pozitii

Real Madrid si Barca, detronate in topul bogatilor. Cel mai valoros club din lume vine acum din NFL: americanii ocupa 7 din 10 pozitii

Supercupa Romaniei, Astra - CFR Cluj, e sambata, de la 21:45, IN DIRECT la ProTV

Echipa de fotbal american Dallas Cowboys a depasit-o pe Real Madrid in clasamentul celor mai valoroase cluburi sportive din lume, stabilit de revista Forbes, gruparea spaniola aflandu-se acum pe pozitia secunda. 

In ierarhia anului 2016, Dallas Cowboys este cotata la 4 miliarde dolari, in timp ce Real Madrid o urmeaza cu o valoare estimata la 3,6 miliarde dolari, pozitia a treia fiind ocupata de FC Barcelona, cu 3,5 miliarde. 

De mentionat ca Real Madrid nu a reusit sa pastreze prima pozitie, in ciuda faptului ca a castigat Liga Campionilor, iar valoarea sa a crescut cu 12% in raport cu anul precedent. 

Este pentru prima oara din 2011 cand un club de fotbal nu ocupa primul loc in aceasta lista. Real Madrid a fost liderul acestui clasament in ultimii trei ani, dupa ce in 2011 si 2012 locul fruntas a revenit clubului englez Manchester United. 

Real Madrid, FC Barcelona si Manchester United ocupa trei din primele cinci locuri, restul francizelor din Top 10 fiind din Statele Unite, reprezentand ligile profesioniste de fotbal american (NFL), baseball (MLB) si baschet (NBA). 

Intre primele 50 de cluburi din aceasta ierarhie figureaza doar 8 cluburi de fotbal din Europa, insa lipsesc cu desavarsire echipele de hochei pe gheata (NHL), Formula 1 sau NASCAR. 

Forbes precizeaza, totodata, ca valoarea medie a primelor 50 de cluburi a crescut cu 25% in raport cu anul anterior, ajungand acum la 2,2 miliarde dolari, cea mai mare atinsa pana acum. 

Clasamentul celor mai valoroase cluburi din lume in 2016 

1. Dallas Cowboys (SUA/fotbal american) 4 miliarde dolari
2. Real Madrid (Spania/fotbal), 3,65 miliarde
3. FC Barcelona (Spania/fotbal), 3,55 miliarde
4. New York Yankees (SUA/baseball) 3,40 miliarde
5. Manchester United (Anglia/fotbal), 3,320 miliarde
6. New England Patriots (SUA/fotbal american) 3,20 miliarde
7. New York Knicks (SUA/baschet) 3 miliarde
8. Washington Redskins (SUA/fotbal american), 2,80 miliarde
9. New York Giants (SUA/baseball) 2,80 miliarde
10. Los Angeles Lakers (SUA/baschet) 2,70 miliarde
10. San Francisco 49ers (SUA/fotbal american), 2,70 miliarde 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cîţu către prefecţi, despre vremea rea: E o situaţie dificilă, toată lumea să fie pregătită. Nimeni nu pleacă nicăieri
BRAT
Modifică setările cookies