UEFA Manchester City Premier League PSG Campionate externe

Premiu dat de UEFA cluburilor din Europa! Anuntul o loveste rau pe City, dar ajuta sute de echipe! Ce sume se vor plati:

Manchester City, PSG si alte sapte echipe intra sub incidenta Fair-Play-ului financiar si vor plati amenzi uriase.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 21 Mai 2014, 09:45
Data actualizarii: Miercuri 21 Mai 2014, 09:50

Doar englezii patronati de seici au cheltuit un miliard de lire in ultimii ani, iar UEFA ii obliga sa dea peste 60 de mil. de euro amenzi din cauza prevederilor legate de Fair-Play-ului Financiar.

CUM SE PLATESC BANII

Sunt 9 cluburi in total, echipe care, la prima vedere, au de plata acele amenzi pentru ca nu sunt in regula cu balantele contabile. City si PSG sunt cele mai afectate.

Britanicii de la Telegraph scriu ca suma de peste 60 de mil. de euro pe care o are City de dat la UEFA se va imparti in Premier League, tuturor cluburilor, in mod egal.

Sunt 114 mil. de euro de recuperat din urma Fair-Play-ului financiar, iar sefii UEFA au de gand sa imparta banii in fiecare dintre campionatele in care activeaza cluburile vizate. In plus si echipele care joaca in cupele europene vor incasa o mica parte din banii luati de la City, PSG si restul.

In cateva saptamani va fi luata o decizie in acest sens: daca trece, initiativa aduce cateva sute de mii de euro echipelor de club, aproape 300 dintre ele urmand sa profite de pe urma sanctiunilor UEFA.

Modifică setările cookies