UEFA Financial Fair Play Manchester City PSG Campionate externe

Lovitura de 140 de mil euro pentru City, PSG si alte 7 cluburi din Europa! Documentele UEFA care le limiteaza numarul de jucatori

140 de milioane de euro, aceasta este suma totala pe care 9 cluburi din Europa, intre care Manchester City si PSG, trebuie sa o plateasca spre UEFA pentru incalcarile Fair Play-ului Financiar.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 17 Mai 2014, 09:34
Data actualizarii: Sambata 17 Mai 2014, 10:09

UEFA.com a emis vineri noapte documentele care arata amenzile si restrictiile la care 9 cluburi din Europa au fost supuse, in urma unei intelegeri de comun acord. Cele 9 cluburi sunt Manchester City, PSG, Bursaspor, Anji, Rubin Kazan, Zenit, Galatasaray si Levski Sofia

MANCHESTER CITY, AMENDA DE 60 MIL EURO SI NUMAR LIMITAT DE JUCATORI IN EUROPA

"Manchester City este de acord sa plateasca suma totala de 60 de milioane de euro, care va fi retinuta din veniturile obtinute din participarea in competiţiile UEFA, incepand din sezonul 2013/2014. Din aceasta suma de 60 de milioane de euro, suma de 40 de milioane de euro va fi retinuta conditionat si va fi returnata gruparii Manchester City daca aceasta va pune in aplicare masurile financiare si operationale convenite impreuna cu Camera de investigatii a Corpului de Control Financiar al Cluburilor (CFCB) din cadrul UEFA", se arata in intelegerea dintre Manchester City si UEFA.

Printre conditiile prevazute in acord se numara si cea conform careia City este supusa unei limitari a numarului de jucatori participanti in competitiile UEFA. Pentru sezonul 2014/2015, Manchester City va putea inscrie cel mult 21 de jucatori pe lista "A". Daca rezultatele bilantului financiar anual vor fi corespunzatoare, Manchester City nu va mai avea numarul de jucatori limitat la 21 in sezonul 2015/2016.

LISTA SANCTIUNILOR PENTRU PSG

In cazul lui PSG, clubul francez este supus, la fel ca Manchester City, unei limitari a numarului de jucatori participanti in cupele europene la 21 si unei sanctiuni de 60 de milioane de euro. Aceasta suma va fi retinuta din veniturile obtinute din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014. Si in acest caz din cele 60 de milioane de euro 40 de milioane sunt o suma retinuta conditionat si care ar putea fi returnata clubului, in cazul indeplinirii masurilor convenite, scrie in documentul emis de UEFA.

CAT TREBUIE SA PLATEASCA CELELALTE CLUBURI

Vezi AICI documentele integrale semnate de celelalte cluburi europene cu UEFA, in privinta noului regulament de Fair Play Financiar.

In ceea ce o priveste pe Trabzonspor, clubul va plati suma de 200.000 de euro, care va fi retinuta din veniturile obtinute din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014. Si Rubin Kazan si Anji Mahacikala vor avea limitat numarul de jucatori de pe lista UEFA la 21. In plus, Rubin a acceptat sa plateasca 6 milioane de euro, suma retinuta din veniturile din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014 si din care jumatate este retinuta conditionat si ar putea reveni la gruparea rusa. Anji Mahacikala a acceptat sa plateasca doua milioane de euro, suma retinuta din veniturile din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014 si din care jumatate este retinuta conditionat si ar putea reveni la gruparea din campionatul rus.

Zenit va avea numarul de jucatori de pe lista "A" pentru cupele europene limitat la 22. De asemenea, gruparea a acceptat sa plateasca 12 milioane de euro, suma retinuta din veniturile din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014 si din care jumatate este retinuta conditionat si ar putea reveni la gruparea rusa. Galatasaray, Bursaspor si Levski Sofia au acceptat o sanctiune de 200.000 de euro, suma care va fi retinuta din veniturile obtinute din participarea in cupele europene incepand din sezonul 2013/2014.

Modifică setările cookies