Mesut Ozil, OUT de la Fenerbahce! Echipa la care poate ajunge campionul mondial din 2014

Mesut Ozil Basaksehir Fenerbahce Turcia Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Iulie 2022, 17:37
Data actualizarii: Luni 11 Iulie 2022, 17:37

Mesut Ozil (33 de ani) s-a despărțit de Fenerbahce, anunță presa din Turcia.

Mijlocașul german evolua la Fenerbahce din ianuarie 2021, însă în luna martie a acestui an a fost exclus din lotul turcilor din cauza unui conflict cu antrenorul interimar Ismail Kartal. La aproape patru luni distanță, Ozil și vicecampioana din Super Lig au decis să încheie colaborarea.

Mesut Ozil s-a despărțit de Fenerbahce

Anunțul este făcut de televiziunea turcă NTV Spor, care precizează că "Fenerbahce s-a despărțit de Mesut Ozil în urma unei decizii de comun acord". Sursa citată subliniază că Jorge Jesus, noul antrenor al echipei, a hotărât să nu îl includă în lotul pentru cantonamentul de dinaintea sezonului.

În perioada petrecută la Fenerbahce, Mesut Ozil a jucat în 36 de meciuri, a marcat opt goluri și a oferit trei pase decisive.

Ozil ar putea semna cu Basaksehir

Deși s-a despărțit de Fenerbahce, NTV Spor anunță că sunt șanse importante ca Mesut Ozil să rămână în Istanbul. Germanul se află în discuții cu Basaksehir, formație care a încheiat pe locul 4 în sezonul trecut și a cucerit titlul de campioană în 2020.

Basaksehir, club fondat în 1990, a jucat pentru prima dată în Super Lig în anul 2006. În ultimele sezoane, gruparea din Istanbul a evoluat în cupele europene, totul culminând cu titlul cucerit în 2020 și prezența în grupele Champions League.

Mesut Ozil, campion mondial cu Germania în 2014, și-a început cariera la Schalke, iar ulterior am ai evoluat pentru Werder Bremen, Real Madrid și Arsenal.

  • 1,8 milioane de euro este actuala cotă de piață a lui Ozil, conform Transfermarkt
  • 50 de milioane de euro valora Ozil în 2013
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!