Pep Guardiola Bayern Munchen Brazilia Campionate externe

Mai are viitor la Bayern? Pep a ratat cel mai important obiectiv, insa a fost reconfirmat in functie! Un fost jucator anunta: "Ar antrena nationala Braziliei"

Pep Guardiola a ratat cel mai important obiectiv al sezonului cu Bayern. Campion in Bundesliga pentru a doua oara in doua sezoane, antrenorul nu a reusit nici in acest an sa cucereasca trofeul Ligii Campionilor, fiind eliminat de Barcelona in semifinale.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 18 Mai 2015, 10:22
Data actualizarii: Luni 18 Mai 2015, 10:34

Ratarea calificarii macar in finala Ligii Campionilor provoaca insa valuri in Bavaria. Chiar daca a defilat si in acest sezon al Bundesligii, castigand fara drept de apel titlul, Bayern nu a reusit sa treaca de Barcelona, motiv pentru care Pep Guardiola a ajuns sa fie contestat de unele voci.

Antrenorul mai are contract cu Bayern pana in 2016, iar conducerea, dar si el, a dat asigurari ca relatia dintre cele doua parti va continua.

Reconfirmat in functie de conducere, Pep are insa oferte importante, cea mai sonora venind din partea lui Manchester City, formatie la care lucreaza si fostii sai colaboratori Txiki Begiristain si Ferran Soriano. City are o lista cu mai multe nume mari, printre care s-ar mai afla si Ancelotti, dar si Jurgen Klopp.

Cu toate acestea, spune fostul portar Julio Sergio, care a aparat poarta Romei si a lui Santos, Guardiola nu ar lasa Bayern decat pentru selectionata Braziliei!

Guardiola a mai fost aproape de nationala Selecao in 2012, insa Felipe Scolari a fost in cele din urma ales sa ii conduca pe Neymar si Oscar pana la Mondialul disputat chiar in Tara Cafelei.

"Guardiola mi-a spus ca visul sau cel mai mare este sa antreneze nationala Braziliei si ca ar accepta ofera fara nicio ezitare, indiferent de echipa la care s-ar afla in momentul ofertei", a dezvaluit Julio Sergio pentru ESPN.

"Mi-a mai spus ca a vrut sa antreneze Brazilia la Cupa Mondiala din 2014 si ca, daca ar fi fost el selectioner si l-ar fi avut pe Neymar in forma de atunci, ar fi cucerit trofeul", a mai spus fostul portar.

In varsta de 44 de ani, Pep Guardiola mai are 12 luni de contract cu Bayern Munchen, iar viitorul poate aduce surprize mari.

Nationala Braziliei si-a revenit si ea dupa socul de la Mondial, 1-7 cu Germania, si are 8 victorii consecutive sub comanda lui Carlos Dunga. Selecao va juca luna viitoare la Copa America.

Modifică setările cookies