Inter Milano i-a stabilit următoarea destinație lui Ionuț Radu!

Inter Milano Bournemouth Ionut Radu Campionate externe Ionuț Radu / Foto: Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 06 Iunie 2024, 17:15
Data actualizarii: Joi 06 Iunie 2024, 17:16

Ionuț Radu (27 de ani) va schimba din nou echipa, după ce împrumutul său la Bournemouth va expira.

Portarul român a prins doar cinci meciuri la Bournemouth în sezonul recent încheiat (trei în Cupa Ligii Angliei și două în Premier League), iar acum se va întoarce la Inter Milano, clubul cu care mai are un an de contract.

La prima vedere, șansele ca românul să rămână la campioana Italiei chiar și din postura de rezervă sunt foarte mici, astfel că Inter se va strădui să-i găsească un alt club fostului căpitan al naționalei U21.

Ionuț Radu se pregătește pentru un nou transfer

Potrivit FcInter1908.it, oficialii grupării de pe ”Meazza” l-au delegat pe impresarul George Gardi să găsească un club din Turcia interesat să-i transfere pe Ionuț radu și Joaquin Correa în această perioadă de mercato.

Cel mai probabil, în cazul lui Ionuț Radu ar fi vorba despre un transfer definitiv, având în vedere că acesta mai are un an de contract cu Inter Milano, club de care aparține din 2019.

În 2019, după Campionatul European U21, Inter Milano l-a readus pe Radu de la Genoa pentru 10,6 milioane de euro, iar de atunci a fost împrumutat la echipe precum Parma, Cremonese, Auxerre și Bournemouth.

Și cota de piață a portarului român a scăzut semnificativ. Dacă în 2019 era evaluat la 15 milioane de euro, acum site-urile de specialitate îi oferă o cotă de ”doar” trei milioane de euro.

Costel Pantilimon: ”E un băiat foarte talentat”

Fostul internațional Costel Pantilimon, în prezent președinte la Politehnica Timișoara, în Liga 3, crede că Ionuț Radu ar putea reveni în circuitul echipei naționale dacă acesta va găsi o echipă care să-l transfere definitiv.

Pantilimon crede că transferurile lui Ionuț Radu sub formă de împrumut nu i-au oferit liniștea de care acesta avea nevoie.

„Cred că e mult pusă pe seama faptului că nu a reușit să ajungă la un club unde să fie permanent acolo, să nu mai fie împrumutat. Multe cluburi, când te iau împrumut, nu pun preț neapărat pe un campionat cap-coadă. O să se folosească de tine pentru o perioadă, iar apoi, fiind jucătorul altcuiva, n-o să se mai folosească de tine.

Eu îl văd un băiat foarte talentat, dar mutările astea constante și pe partea de împrumut nu-i fac bine. Cred că soluția cea mai bună ar fi fost dacă s-ar putea rupe de Inter și să ajungă la un club la care să semneze un contract pe 3-4 ani de zile, dacă mai e cazul acum, și să fie poziția unde știe că trebuie să se bată pentru numărul unu.

(n.r. - Îl vezi revenind la echipa națională?) Portarii au viață lungă, de ce nu? Echipa națională stă în câțiva portari destul de consistenți. Radu e unul dintre portarii care sunt în lotul echipei naționale pentru următorii cel puțin cinci ani de zile, doar trebuie să-și găsească poziția asta de liniște. La echipele la care a avut încredere, a avut evoluții destul de consistente. Nu cred că partea de împrumut îți face bine”, a spus Costel Pantilimon, la emisiunea ”Emoții Europene”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!