Infantino a spus ce se va intampla cu numarul de echipe care particila la Mondial! Anuntul facut de FIFA

Infantino a spus ce se va intampla cu numarul de echipe care particila la Mondial! Anuntul facut de FIFA

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a pronuntat in favoarea maririi numarului de echipe participante la Cupa Mondiala,

Infantino vrea extinderea de la 32, cate merg acum la turneul final, la 40 incepand cu editia 2026.

"Trebuie sa avem o mai mare deschidere, iar o Cupa Mondiala cu 40 de participante ar reprezenta un lucru foarte bun din acest punct de vedere. Ideea ar fi sa facem acest lucru incepand din 2026", a declarat Infantino cu ocazia vizitei efectuate in Uruguay.

"Vom discuta acest subiect cu toata lumea, inclusiv cu jucatorii. Pe langa numarul mai mare de echipe care vor lua parte la competitie, vom oferi sansa multora sa viseze la un loc la turneul final", a adaugat conducatorul FIFA.

Infantino s-a referit, cu aceasta ocazie, si la scandalul de coruptie care a zdruncinat din temelii forul fotbalistic mondial in ultimul an. "Cei care vor sa fure, trebuie sa stea departe de fotbal", a precizat el, citat de Agerpres.

Gazda Cupei Mondiale din 2026 nu a fost deocamdata stabilita, insa editia din 2030 are mari sanse sa se desfasoare pe continentul sud-american, Uruguayul si Argentina fiind interesate sa organizeze in comun competitia, pentru a marca astfel 100 de ani de la finala pe care au disputat-o in 1930, cu ocazia primului Mondial de fotbal, gazduit de Uruguay.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Cîţu: Vom deschide şi etapa a treia de vaccinare. Primim peste 2,6 milioane de doze de vaccin numai în luna martie
BRAT

Modifică setările cookies