Infantino a spus ce se va intampla cu numarul de echipe care particila la Mondial! Anuntul facut de FIFA

FIFA Gianni Infantino Campionate externe
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2016, 12:48
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2016, 12:53

Presedintele FIFA, Gianni Infantino, s-a pronuntat in favoarea maririi numarului de echipe participante la Cupa Mondiala,

Infantino vrea extinderea de la 32, cate merg acum la turneul final, la 40 incepand cu editia 2026.

"Trebuie sa avem o mai mare deschidere, iar o Cupa Mondiala cu 40 de participante ar reprezenta un lucru foarte bun din acest punct de vedere. Ideea ar fi sa facem acest lucru incepand din 2026", a declarat Infantino cu ocazia vizitei efectuate in Uruguay.

"Vom discuta acest subiect cu toata lumea, inclusiv cu jucatorii. Pe langa numarul mai mare de echipe care vor lua parte la competitie, vom oferi sansa multora sa viseze la un loc la turneul final", a adaugat conducatorul FIFA.

Infantino s-a referit, cu aceasta ocazie, si la scandalul de coruptie care a zdruncinat din temelii forul fotbalistic mondial in ultimul an. "Cei care vor sa fure, trebuie sa stea departe de fotbal", a precizat el, citat de Agerpres.

Gazda Cupei Mondiale din 2026 nu a fost deocamdata stabilita, insa editia din 2030 are mari sanse sa se desfasoare pe continentul sud-american, Uruguayul si Argentina fiind interesate sa organizeze in comun competitia, pentru a marca astfel 100 de ani de la finala pe care au disputat-o in 1930, cu ocazia primului Mondial de fotbal, gazduit de Uruguay.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!