Campionate externe

Final de cariera pentru inca un "magician". Juan Roman Riquelme si-a anuntat retragerea din fotbal, la 36 de ani

Juan Roman Riquelme, unul dintre cei mai talentati jucatori argentinieni ai ultimului deceniu, si-a anuntat retragerea din fotbal, la 36 de ani.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 09:02
Data actualizarii: Luni 26 Ianuarie 2015, 09:12

Legendarul mijlocas al Bocai Juniors, Juan Roman Riquelme, s-a hotarat sa agate ghetele in cui.

In varsta de 36 de ani, fostul fotbalist al Barcelonei si al lui Villarreal, care a cunoscut cele mai mari satisfactii pe La Bombonera, in tricoul Bocai, a decis sa isi ia adio de la cariera de fotbalist profesionist.

Legat de un ultim transfer in MLS, unde s-ar fi duelat cu alte mari vedere ale fotbalului mondial, Riquelme a decis sa o termine cu fotbalul.

"Am decis sa ma retrag. De acum voi fi doar un simplu fan al Bocai. Ma voi duce la stadion si voi canta si trai fiecare meci alaturi de ceilalti fani. Sunt foarte multumit de cariera mea.

Am iubit ceea ce am facut si sper sa si altii au iubit lucrurile pe care le-am facut pe teren. Am dat tot ce am avut mai bun.

Le-am dat fanilor Bocai si ai Argentinei tot ce am avut mai bun. Sunt genul de om care ia o decizie dupa o analiza serioasa. M-am gandit bine si vreau sa ma duc intr-o vacanta, sa-mi petrec timpul cu copiii. O noua viata incepe", a spus Riquelme.

Juan Roman Riquelme a jucat de-a lungul carierei la Boca, Argentinos Juniors, Barcelona si Villarreal. Acesta a bifat 51 de selectii la nationala Argentinei, marcand 17 goluri.

Riquelme are in palmares 5 titluri ale Argentinei si 3 Cope Libertadores. Acesta a mai castigat titlul mondial la juniori cu nationala Argentinei, dar si medalia de aur a JO din 2008.

Modifică setările cookies