Eșec din start! L'Equipe anunță: PSG a plătit 222 de milioane de euro pe un Neymar accidentat 

L Equipe Neymar PSG Campionate externe
Ana-Maria Popescu
Data publicarii: Miercuri 22 Noiembrie 2023, 21:11
Data actualizarii: Miercuri 22 Noiembrie 2023, 21:16

Paris Saint-Germain rămâne în continuare clubul care a făcut cel mai scump transfer din istoria fotbalului. 

222 de milioane de euro a plătit Paris Saint-Germain către Barcelona în 2017, pentru a-l transfera pe Neymar pe Parc des Princes. Cariera brazilianului în tricoul francezilor a fost una presărată de accidentări numeroase și de lungă durată, accidentări care au multe reacții negative împotriva fotbalistului.

Se pare însă că și transferul s-a făcut „sub umbra” unei accidentări. Conform L'Equipe, în momentul în care Paris Saint-Germain a plătit 222 de milioane de euro către Barcelona, Neymar era accidentat. 

Neymar a devenit accidentat cel mai scump transfer din istorie 

Conform francezilor, Neymar suferea de o fractură provocată de stres la al cincilea metatarsian, astfel că s-ar putea explica și accidentările repetate pe care le-a tot suferit. Atât în 2018 cât și în 2019, Neymar și-a fracturat cel de-al cincilea metatarsian, absentând din meciurile eliminatorii ale lui PSG din Champions League. 

Medicul de atunci de la PSG, Eric Rolland, în prezent la Rennes, a explicat că a fost identificată leziunea brazilianului, însă aceasta ar fi trebuit operată. Cu toate astea, impactul generat de transferul său a făcut ca operația să fie exclusă, deoarece l-ar fi ținut departe de teren luni bune încă din start, iar asta ar fi afectat clubul. 

  • 173 de meciuri a jucat Neymar pentru Paris Saint-Germain, având 118 goluri marcate și 77 de assist-uri. 
  • 14 trofee a câștigat alături de gruparea franceză. 
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!