Campionate externe

"E clar, un Mondial nu e suficient sa-i bati pe Cristiano si Messi la Balonul de Aur!" Atacul dur lansat astazi de Ribery

Ribery a pierdut Balonul de Aur in 2013, terminand pe locul 3. Dupa ce si Neuer a ratat trofeul, francezul a iesit la atac. "Daca un jucator de la Bayern va mai fi nominalizat, va trebui sa ne intrebam dacă se merita sa mearga la ceremonie. De ce ar face asta? Poate sa faca o poza?", spune, critic, Ribery.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Ianuarie 2015, 17:50
Data actualizarii: Vineri 23 Ianuarie 2015, 18:01

"Toti jucatorii trebuie sa stie: daca Ronaldo si Messi sunt nominalizati, un al treilea fotbalist nu are nicio sansa sa castige", spune Ribery in cotidianul AZ.

Francezul sustine ca alegerea Balonului de Aur in fotbal "este doar politica", iar o victorie la Cupa Mondiala "nu este suficient" pentru a deveni Balon de aur in fotbal.

"Pare clar ca nu este suficient sa castigi Cupa Mondiala. In ultimii doi sau trei ani, Neuer a fost cel mai bun portar din lume si a castigat numeroase titluri. In Brazilia a fost cel mai bun portar, a devenit campion mondial si nu este suficient. Nu inteleg!"

"Am fost foarte furios, dar acelasi lucru se intampla in fiecare an: nu stim ce trebuie sa facem pentru a castiga. Daca un jucator de la Bayern va mai fi nominalizat, va trebui sa ne intrebam daca merita sa mearga la ceremonie. De ce ar face asta? Poate sa faca o poza? Nu! Pentru mine este doar politica", mai declara Ribery.

"Balonul de Aur la Cristiano? E ridicol! A fost un anonim!"

Johan Cruyff sustine ca portughezul nu ar fi trebuit sa castige in mod normal Balonul de Aur in 2014. Rezultatele de la Mondial nu au fost pe masura acestui trofeu.

"La cel mai inalt nivel, totul este o combinatie intre talent individual si realizari. Este ridicol ca pentru al doilea an consecutiv sa acorzi Balonul de Aur unui jucator care nu a evoluat perfect si a castigat niste titluri."

"In 2013, Cristiano Ronaldo a luat titlul in loc sa-l ia Kroos sau oricare alt jucator de la Bayern. Ei cucerisera totul. In 2014, Kroos a fost omul din spatele echipei care a cucerit campionatul Mondial. Ronaldo a fost un anonim la Mondial.", a declarat acesta, potrivit cotidianului catalan Sport.

Cristiano Ronaldo a castigat al treilea Balon de Aur din cariera si al doilea consecutiv, dupa ce a primit cele mai multe voturi, intr-o cursa directa cu Leo Messi si Manuel Neuer.

Modifică setările cookies